Webdesigner 97

Webdesigner 97

Overzicht

 • Creatief met CSS4 en HTML5.1
 • UI-design in Sketch
 • Best practices voor JavaScript
 • jQuery vs JavaScript
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • Creatief met CSS4 en HTML5.1
 • UI-design in Sketch
 • Best practices voor JavaScript
 • jQuery vs JavaScript
 • Omschrijving

  Webdesign en -ontwikkeling zijn constant in beweging. Specificaties van standaarden worden bijgewerkt met nieuwe functies die je meer ontwerpmogelijkheden dan ooit geven. Houd je deze ontwikkelingen niet bij, dan loop je achter de feiten aan en mis je heel veel moois. In Webdesigner 97 bespreken we onder andere de nieuwe standaarden CSS4 en HTML5.1, leggen we uit wanneer je voor jQuery of JavaScript kiest en vertellen we je de best practices voor JavaScript.

  CSS4 en HTML5.1

  Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op CSS- en HTML-gebied. Met de nieuwe selectors van CSS4 en CSS-variabelen maak je effecten die voorheen niet of moeilijk te verwezenlijken waren. HTML heeft een specificatie-update gehad en we laten zien wat de grootste veranderingen zijn.

  Best practices voor JavaScript

  Zaken zoals een goede documentatie, commentaarregels en eenduidige namen voor functies en variabelen zijn vanzelfsprekend. Maar misschien denk je nog niet modulair, d.w.z. code opdelen in modules om dubbele code te voorkomen, of gebruik je Webpack 2 niet. We leren je de best practices voor het schrijven van JavaScript .

  UI-design in Sketch

  Sketch is populair onder web- en UI-designers en kan zo langzamerhand wel als de standaard design-app worden beschouwd. Wat maakt Sketch zo geweldig dat designers zelfs Photoshop links laten liggen? In de workshop maken we een mini-dashboard-UI voor een vacaturesite.

  jQuery vs JavaScript

  Zeker bij kleine applicaties wordt de extra inspanning die je verricht wanneer je ‘standaard’ JavaScript in plaats van jQuery gebruikt, gecompenseerd door de eenvoudigere code en het snellere laden. jQuery biedt weer andere voordelen. We belichten de voor- en nadelen van jQuery en JavaScript en geven aan wanneer je voor de een of de ander kiest.

  En verder …

  … bezoeken we webbureau Resn dat vernieuwende digitale ervaringen maakt en de grenzen van webdesign opzoekt, bespreken we leuke gadgets, laten we zien hoe je een landingspagina maakt die op een tv met slechte ontvangst lijkt, hoe je een laadscherm maakt met een vollopende tekst waaraan bezoekers kunnen zien hoe lang het laden duurt, en staan er nog veel meer interessante workshops in Webdesigner 97.

  Bekijk hier de preview

  Bekijk hier de preview