Webdesigner 91

Webdesigner 91

Overzicht

 • HTML5 video tips & tricks
 • Dynamische CSS menu’s
 • Adobe XD prototypes
 • De beste tools om nieuwe WebVR-ervaringen te bouwen
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • HTML5 video tips & tricks
 • Dynamische CSS menu’s
 • Adobe XD prototypes
 • De beste tools om nieuwe WebVR-ervaringen te bouwen
 • Omschrijving

  Als je in het verleden een video op je website wilde vertonen, moest je daarvoor meestal één of meerdere plug-ins embedden. De HTML5-standaard lost dit op met de video-tag, die een gestandaardiseerde methode voor het embedden van videobestanden biedt. Ons feature-artikel staat bol van de informatie over het gebruik van HTML5-video op je site.

  HTML5-video tips & trucs

  De video-tag van HTML5 biedt veel mogelijkheden om je video’s aan te passen, zodat je de bezoekers van je site een indrukwekkende gebruikerservaring kunt bieden. In Webdesigner 91 geven we onmisbare tips en handige manieren om met de video-tag te werken, lees je hoe je clips optimaliseert en wat het beste bestandsformaat is voor je site en app.

  Geanimeerde CSS-dropdownmenu’s

  Als animaties op een slimme manier worden gebruikt, dragen ze bij aan een levendige en interactieve gebruikservaring. Een van de makkelijkste manieren om animaties aan je website toe te voegen, is met CSS3. Het is snel, betrouwbaar, eenvoudig te leren en bovenal leuk. Gebruik de krachtige mogelijkheden van CSS3 en maak je eigen geanimeerde en stijlvolle menu’s.

  Betere prototypes maken met Adobe XD

  Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan het bieden van een goede user experience. Daarvoor moet je je gebruikers doorgronden, weten wie ze zijn en wat ze willen. Nadat al deze info is vergaard, kun je aan de slag met het eerste UI-ontwerp. Dan komt Adobe XD in het spel. Hiermee klus je snel een ontwerp in elkaar, maar bovenal is deze software geschikt om interfaces te testen.

  WebVR: De nieuwe werkelijkheid

  Er zijn maar weinig technologieën die in dezelfde mate tot de verbeelding van techneuten, ontwikkelaars en consumenten spreken als VR. In deze feature bekijken we de stand van zaken van virtual reality, laten we zien hoe je een VR-interface maakt en hoe je met A-Frame aan de slag gaat. Ter inspiratie hebben we enkele van de mooiste virtual-realityexperimenten op het web verzameld.

  En verder ...

  ...gaan we op bezoek bij de bureaus Bonne Marque en Uniform, beschrijven we hoe je WordPress aan praktisch elke tool ter wereld koppelt, laten we zien hoe je aangepaste SVG’s en animaties met Illustrator en de GSAP-bibliotheek maakt, maak je een chatbot voor Slack met SuperScript om naar muziek te zoeken en af te spelen, laten we zien hoe je in je browser toegang verschaft tot allerlei soorten gamecontrollers en maak je met behulp van AngularJS, Yeoman en een Backend-as-a-Service een tool die je apparaten of andere assets beheert.