Webdesigner 85

Webdesigner 85

Overzicht

 • JavaScript: nu beter dan ooit
 • Virtual reality op het webOffline webapps bouwen
 • Werken met AngularJS en pakketmanager npm
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • JavaScript: nu beter dan ooit
 • Virtual reality op het webOffline webapps bouwen
 • Werken met AngularJS en pakketmanager npm
 • Omschrijving

  We kunnen tegenwoordig echt niet meer zonder JavaScript. Waar de taal een paar jaar geleden nog veelvuldig bekritiseerd werd, lopen we er vandaag de dag mee weg. Het is een onmisbare bouwsteen van het web. Met de nieuwe versies (ES2015 en ES2016) worden de mogelijkheden voor developers nog groter en kan er efficiënter gewerkt worden. Tijd om eens een diepe duik in de wereld van JavaScript te nemen.

  JavaScript: beter dan ooit

  Het JavaScript van nu is enorm krachtig, van zichzelf, maar vooral gecombineerd met die eindeloze hoeveelheid frameworks en bibliotheken. AngularJS, Meteor, React, Three.js, noem ze maar op: ze voegen allemaal iets bijzonders toe aan JavaScript. In Webdesigner 85 bekijken we de huidige stand van zaken en werpen we een blik op de toekomst van JavaScript: Isomorphic JavaScript.

  Pakketmanagers en superhelden

  AngularJS wordt wel het superheldenframework genoemd, vanwege de vele krachtige mogelijkheden om HTML uit te breiden. Npm is onmisbare pakketmanager voor het regelen van dependencies in je projecten. De twee vormen, samen met MongoDB en Express, de MEAN-stack. In Webdesigner 85 lees je alles over deze frameworks.

  Virtual reality op het web

  Virtual reality neemt een grote vlucht. De hardware wordt eindelijk 'betaalbaar' en is vrij te krijgen. Apparaten als de Oculus Rift, Samsung Gear VR en HTC Vive brengen de virtuele realiteit binnen handbereik. Met Google Cardboard kun je zelfs voor een paar euro een idee krijgen wat het allemaal inhoudt. Maar wat gaat VR voor het web betekenen? Navigeren we straks heel anders? Hoe gaat dat in zijn werk?

  En verder...

  ...gaan we onder andere op bezoek bij Smashing Ideas, bouwen we webapps die offline kunnen werken, maken we gridlay-outs met CSS flexbox en ontwikkelen we interactieve infographics met HTML, CSS en JavaScript.