Photoshop Magazine 42

Photoshop Magazine 42

Overzicht

 • 12 mooie projecten met lagen
 • Maak van een stapel foto's een fotomontage
 • Stel panorama's samen met Photomerge
 • Met gratis online workshopbestanden
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • 12 mooie projecten met lagen
 • Maak van een stapel foto's een fotomontage
 • Stel panorama's samen met Photomerge
 • Met gratis online workshopbestanden
 • Omschrijving

  De lagen in Photoshop zijn tegenwoordig zo'n vanzelfsprekend onderdeel van het programma dat je bijna zou vergeten dat deze in de eerste versies nog ontbraken. Om je er even aan te herinneren dat lagen op heel veel manieren ingezet kunnen worden, laten we maar liefst twaalf mooie projecten met lagen de revue passeren. Zo leer je alles over de kracht van aanpassingslagen, uitknipmaskers, laagmaskers, laagstijlen en nog veel meer.

  Foto's samenvoegen

  Photoshop is uitermate geschikt voor het samenvoegen van meerdere foto's tot een compleet nieuwe afbeelding. In deze uitgave gaan we bijvoorbeeld aan de slag met een stapel afbeeldingen van beren, bijen en bomen, waarbij je zelf met behulp van laagstijlen een honingrivier tekent. Tekentalent is hiervoor echter niet vereist! En om het je nog makkelijker te maken hebben we de bronbestanden (die je gratis kunt downloaden van onze website) alvast voor je uitgeknipt. Heb je de smaak na deze workshop te pakken? Maak dan Oosterse kunst met behulp van overvloeimodi, of bijvoorbeeld een dromerig landschap met silhouetten.

  Je kunt het echter ook een stuk eenvoudiger houden, dus zonder allerlei creatieve uitspattingen. Stel bijvoorbeeld een panorama samen uit een fotoreeks met behulp van de verbeterde opties van Photomerge in Photoshop CC. Daardoor is het nu nog gemakkelijker om foto's naadloos in elkaar over te laten lopen, zonder dat je daarvoor allerlei ingewikkelde bewerkingen hoeft uit te voeren.

  Voor beginners en gevorderden

  Heb je nog niet zoveel ervaring met Photoshop? Geen probleem. Aan de workshops met één ster kun ook jij je gerust wagen. En bovendien: alle workshops staan stap-voor-stap uitgelegd. Gewoon beginnen, dus! Maar heb je écht koudwatervrees, blader dan door naar de rubriek Photoshop voor beginners. In deze uitgave laten we zien hoe je met het gereedschap Snel selecteren eenvoudig en snel voorwerpen uitknipt, hoe je belichting en contrast in een foto verbetert en hoe je in Photoshop Elements met het Penseel Impressionist supereenvoudig een realistische aquarel maakt van een foto. Ben je juist een gevorderde photoshopper die op zoek is naar meer uitdaging? Zet dan je tanden eens in het bouwen van een robot van glas en staal. Wij laten zien hoe je dat met behulp van een schets en wat foto's voor elkaar krijgt.

  Doe mee en win!

  Je kan nog tot 3 april meedoen met onze uitdaging. Wees er dus snel bij als je een professionele monitor wil winnen van iiyama, met een diameter van maar liefst 40 inch en een 4K resolutie. Dat is 4x zo groot als een standaard Full-HD resolutie, die de meeste monitoren gebruiken! Daarmee kun je heel gedetailleerd werken en zonder problemen meerdere programma's naast elkaar tonen. Ga dus snel aan de slag en stuur ons je mooiste werk. Heb je deze keer je kans gemist? Bewaar je mooiste werk dan even voor een volgende uitdaging, want in iedere uitgave van Photoshop Magazine valt er met je creativiteit wel een mooie prijs te winnen!