Koninklijke Geschiedenis 3

Koninklijke Geschiedenis 3

Overzicht

  • Verraad in Versailles
  • Albert I: Soldatenkoning van België
  • Dynastie: het huis Savoye
  • Sisi: vlucht in een obsessief schoonheidsideaal
€ 5,95
Niet op voorraad
Slechts 0 over

Overzicht

  • Verraad in Versailles
  • Albert I: Soldatenkoning van België
  • Dynastie: het huis Savoye
  • Sisi: vlucht in een obsessief schoonheidsideaal

Omschrijving

'Versailles!' De naam staat symbool voor barokke hallen vol goud en spiegels, uitgebreid hofceremonieel en natuurlijk het leven van Lodewijk XIV. Maar het hof van de Zonnekoning was een ware slangenkuil waar de adel zich verdrong om in de goedkeuring van de koning te leven. Intussen was Frankrijk praktisch stuurloos en verviel in chaos. Lees in Koninklijke Geschiedenis 3 alles over het leven aan het legendarische hof. Bovendien besteden we aandacht aan de heldhaftige koning Albert I van België. Toen zijn land tijdens WO I kraakte onder de klappen van het Duitse leger, weigerde hij zich over te geven. België zou nooit helemaal bezet worden onder zijn leiding.

Bloedige broedertwist

De naam Dracula doet denken aan mistige nachten in Oost-Europa en mannen met mantels en lange hoektanden. Maar in werkelijkheid was Vlad III Dracula een vorst van Wallachije. Hij had met zijn broer jarenlang in Turkse gevangenschap geleefd en nu stond zijn broer aan de kant van de Turken. Lees waar Dracula zijn bloedige reputatie aan te danken heeft.

De vereniging van Italië

Koning Frans II der Beide Siciliën was koning van een rijk in Zuid-Italië. Maar hij weigerde met de tijd mee te gaan en al snel moest hij plaats maken voor een verenigd Italië onder een nieuwe koning. In Koninklijke Geschiedenis 3 lees je alles over deze strijd en over de dynastie die hem verdrong: het huis Savoye uit Noord-Italië.

En verder ...

Wat doet een keizerin die haar kinderen niet mag opvoeden van haar schoonmoeder? Voor keizerin Elisabeth ('Sisi') van Oostenrijk was het antwoord 'vluchten in een obsessief schoonheidsideaal'. We nemen je mee in haar zware dagelijkse routine. Wie een wepsentaille wil moet pijn lijden! Verder kun je lezen over het tragische leven van tsaar Ivan VI van Rusland. Die naam is je vermoedelijk niet bekend en dat is geen wonder. Ivan werd als kleuter opgesloten en zou ruim twintig jaar lang gevangen zitten. Lees meer over deze duistere pagina uit de Russische koninklijke geschiedenis.