Koninklijke Geschiedenis 2

Koninklijke Geschiedenis 2

Overzicht

  • >Keizerin Victoria: monarch van een wereldrijk
  • Seks en de citadel: hoofse liefde
  • Dynastie: het huis Trastámara
  • De bloedige jachtfeesten van Franz Ferdinand
€ 5,95
Niet op voorraad

Overzicht

  • >Keizerin Victoria: monarch van een wereldrijk
  • Seks en de citadel: hoofse liefde
  • Dynastie: het huis Trastámara
  • De bloedige jachtfeesten van Franz Ferdinand

Omschrijving

Koningin Victoria van Engeland staat bekend als de keizerin van een wereldrijk dat zo uitgestrekt was, dat de zon er nooit onder ging. Maar haar weg naar de troon was moeilijk en de Britse regering in India was bovendien allesbehalve rechtsvaardig voor de Indiërs. We nemen verder een kijkje in het leven van koning Filips II van Spanje. Veel Nederlanders zullen hem kennen als de tiran waar Willem van Oranje tegen in opstand kwam. Maar over het karakter van deze diep godsdienstige en detailbezeten man is veel meer te vertellen.

Game of Thrones

Tijdens de late Middeleeuwen was de Spaanse dynastie van de Trastámara in een onderlinge strijd verwikkeld om de troon. Hun intriges, verraad en veldslagen zouden niet misstaan in een serie als Game of Thrones.

Vikingheks en koningin

Gunnhild was dochter en vrouw van koningen en koningin van Noorwegen, Orkney en het Engelse Northumbrië. Maar zij leefde in een tijd waarin geschiedenis en legenden door elkaar lopen. Zo wordt gezegd dat Gunnhild een machtige heks was!

En verder ...

We gaan terug naar de Middeleeuwen met het verhaal van koningin Sibylla. Als zij de troon van Jeruzalem erft, zal haar keuze voor een echtgenoot de toekomst van haar rijk bepalen. Ze kiest heel dapper met haar hart, maar brengt de heilige stad ten val. Rond dezelfde tijd heerst in Frankrijk de cultuur van de hoofse liefde en ridderlijkheid. Daarover lees je alles in het artikel 'Seks en de citadel'. Je kunt een heel andere kant op met de bloedige jachtfeesten van aartshertog Franz Ferdinand. Op zijn eerste wereldreis had de 19-jarige het vooral gemunt op de plaatselijke fauna!

Ontdek meer op www.allesovergeschiedenis.com en praat mee op Facebook /AllesOverGeschiedenis en Twitter @aogeschiedenis.