koken & genieten okt/2016

koken & genieten okt/2016

Overzicht

  • Pompoen
  • Oogstfeest
  • Versierde feesttaarten
  • Herfstfavorieten
€ 2,99
Op voorraad

Overzicht

  • Pompoen
  • Oogstfeest
  • Versierde feesttaarten
  • Herfstfavorieten

Omschrijving

Oktober, het is nu officieel herfst. Verschillende nieuwe seizoensrecepten staan voor u klaar. Een heerlijke karbonade met champignon-tomatensaus en tagliatelle bijvoorbeeld, voorafgegaan door bruschetta met paddenstoelen. Perfect voor na een stevige herfstwandeling. En wat dacht u van pompoen? Deze heerlijke herfstgroente is op allerlei manieren in te zetten, van romige pompoen met gehaktballetjes tot pompoentaart.

Oogstfeest

Na de druivenoogst in oktober – het hoogtepunt van het wijnjaar – is het tijd voor feest. Camembert met druivensalade en een wijnmousse met pruimen en lange vingers kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Laat uw gasten daarnaast ook genieten van aardappelroomsoep. Een glas wijn maakt het feestje compleet.

Feesttaarten

Bij ieder feest hoort taart! In dit nummer vindt u prachtige ideeën voor zelfgemaakte taarten. Rozentaart met frambozenroom, hefsttaart met gebrande amandelen of een zoete paddenstoelentaart: stuk voor stuk smakelijke blikvangers. Lees ook hoe je petits fours maakt en hoe je een jubileumtaart kunt decoreren met fondant, fruit of marsepein.

Weetje

Een makkelijke truc om een kiwi te schillen, is door eerst de uiteinden van de kiwi eraf te snijden en daarna met een eetlepel langs de schil rondom het vruchtvlees te gaan. Een snellere manier om dit vitaminebommetje te bevrijden uit zijn schil bestaat er niet!

En verder…
– vers op de markt
– favorieten uit koken & genieten
– fijne recepten voor iedere dag
– drie-gangen-herfstmenu
– genieten met weinig koolhydraten
– doe meer met kweepeer!
– Schotse gezelligheid: dundee cake
– pronkstuk: dichte appel-kersentaart