foodies sep/2018

Lekkers uit de Lage Landen

foodies sep/2018

Lekkers uit de Lage Landen

Short description

Overzicht

 • Driemaal Drenthe
 • 3x pindakaas
 • Koken met zeewier
 • Mossels en kokkels
€ 6,25
Op voorraad

Short description

Overzicht

 • Driemaal Drenthe
 • 3x pindakaas
 • Koken met zeewier
 • Mossels en kokkels

Beschrijving

Onderweg naar huis van de Spaanse Costa of de Franse rivièra kan je geen tapas of stokbrood meer zien. Weken van huis hebben je doen verlangen naar typisch Hollandse producten zoals drop, pindakaas en witte boterhammen. Wij maakten een nummer met het lekkerste uit de lage landen waarmee het voor iedereen fijn thuiskomen is. Van kokkels en zeewier uit de Noordzee tot vlaai, kroketten en pruimentaart. Op vakantie gaan is leuk, maar thuiskomen is nog veel leuker!

Driemaal Drenthe

Drenten zijn trots. Trots op hun ongerepte uitgestrekte landschap, op hun nuchtere en platte accent en vooral op hun ambachtelijke producten. En met recht. foodies’ Yvonne is geboren en getogen in Drenthe maar verliet de provincie een aantal jaren geleden. Speciaal voor foodies keert ze terug en gaat ze samen met culinair journalist Jacques Hermus op pad door het heerlijke noorden. Ze werd verrast door de culinaire adressen die de streek rijk is: van coquillekroketten tot zwarte bessen en blauwschimmelkazen, gemaakt met passie en vol van smaak. Dit is Drenthe op zijn best.

3x pindakaas

De moeder van Pietje Pitamientje had gelijk, pindakaas ís gezond. Maar pindakaas is vooral ook heel erg lekker (zoals Pietje zelf al zei). Op een witte boterham (of met een lepel rechtstreeks uit de pot), maar ook in hartige gerechten. Wij bedachten drie recepten met pindakaas: een brownie met pindakaasfudge, banh mi met kip en satésaus en Afrikaanse stoofschotel met zoete aardappel.

Boek: Koken met zeewier en zilte groente

Toine Wilke was aan het surfen op Bali toen een andere surfer hem een vers stukje zeewier liet proeven. Het was liefde op het eerste gezicht. Waarom eten we dit niet, vroeg hij zich af. Hij maakte er zijn persoonlijke missie van om zeewier in Nederland aan de man te brengen. Met zijn kookboek Koken met zeewier en zilte groenten wil hij door middel van gerechten als nasi goreng met wakame en ansjovis met lamsoor overtuigen om vaker zeewier te eten. Ons heeft ‘ie al overgehaald!

En verder…

Ging foodies’ Lotte haar favoriete dropjes achterna en kreeg ze een exclusief kijkje in de fabriek waar Lakrids worden gemaakt. Waren we op bezoek bij Estée Stroker om te eten uit haar nieuwe boek Estée kookt – de nieuwe Nederlandse keuken. Verzamelde Yvette van Boven haar favoriete Nederlandse recepten voor ons – en schreef ze daar een mooie herinnering bij. Bedachten we vijf ontbijtjes die ieder ochtendhumeur wegtoveren en kookten we verrassend lekker met vis uit blik.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
 • Driemaal Drenthe
 • 3x pindakaas
 • Koken met zeewier
 • Mossels en kokkels

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU