foodies okt/2016

foodies okt/2016

Overzicht

  • Koffie, thee en chocolade
  • 7x autumn roast
  • Paprika: grillen, stoven of bakken
  • 5x chocolade
€ 5,95
Op voorraad

Overzicht

  • Koffie, thee en chocolade
  • 7x autumn roast
  • Paprika: grillen, stoven of bakken
  • 5x chocolade

Omschrijving

De meest gedronken dranken ter wereld? Koffie en thee! In het oktobernummer van foodies alle facts & figures op een rij. Soorten, zetmethoden en vooral veel inspirerende recepten met koffie en thee. Verder veel chocolade: onze redactiefavorieten op een rij, het recept voor cacaothee en tomatensoep met chocolade.

Koffie, thee en cacao

Laat de kopjes maar in de kast. Koffie en thee gebruiken we deze maand om vis te roken, taart te bakken en vlees te kruiden: op jasmijnthee gerookte heilbot, matcha-cheesecake en varkensgebraad met koffie-rub. In gespot deze maand cacao, maar dan in hartige gerechten. Ook voor zoetekauwen gegarandeerd een succes. Maar we zijn de zoetigheid niet vergeten 5x, chocolade met wittechocolade-kardemommelk of salted chocolatechip-cookies. En de lekkerste recepten voor mokkataart, -koekjes en -truffels.

Appels in Nadia’s keuken

De eerste appels vallen weer van de boom in de tuin van Nadia. Niet één blijft liggen, want er valt zoveel lekkers mee te maken. Een beetje oranjebloesemwater maakt de appeltaart extra fruitig en de amandelen geven hem een stevige bite. Appelflappen maak je af met kaneel-citroenroom en de gevulde appels zijn het lekkerste toetje.

En verder…

...Ga het avontuur aan met autumn roast: mosterdkip met druiven of spareribs met oolong-rub. Gril, stoof of bak met een van de meest kleurrijke groentes: de paprika! Probeer ook de taarten en koekjes uit Saakje’s Zoete Bakboek, het bakmeisje deelt haar succesrecepten met foodies. Kom nóg meer te weten over cacao: interview met de organisatoren van het chocoa-festival. Ga aan de slag met de oogst van deze herfst: noten! Amandelmelk, walnotensaus en hazelnootcake, foodieskok Willem legt uit hoe het moet.