foodies feb/2016 - foodies nabestellen - foodies - Koken

Ouderwets Lekker

foodies feb/2016

Ouderwets Lekker

Korte omschrijving

Overzicht

  • Het beste uit de winterkeuken
  • Winterse stoofpotten
  • Een ode aan de boon
  • Meer smaak met spek
  • Gebak met glanzend glazuur
  • € 5,95
    Op voorraad

    Korte omschrijving

    Overzicht

  • Het beste uit de winterkeuken
  • Winterse stoofpotten
  • Een ode aan de boon
  • Meer smaak met spek
  • Gebak met glanzend glazuur
  • Omschrijving

    Zonder te overdrijven: deze maand biedt foodies je het allerbeste uit de warme, geurige winterkeuken. Van het fornuis komen pruttelende stoofpotten met konijnenboutjes, sukadelappen en karbonades, we koken met populaire peulvruchten, spek krijgt een hoofdrol en zoet gebak maak je af met een glanzende glazuurlaag.

    Stoven met een borrel

    Konijnenboutjes in cognac, kleine uitjes met port en tijm en in prosecco gestoofde zalm. Combineer je favoriete stoof met de juiste borrel en je serveert hemelse gerechten. Met bockbier stoof je sukade tot malse lappen en met parelhoen in sherry tover je een fenomenale spagetti op tafel. Laat je karbonade pruttelen in witbier of stoof anijschampignons in witte wijn: al deze opties zijn voor je gasten even fijn!

    Ode aan bonen en kool(tjes)

    Gespot op de markt: prachtige palmkool. Onbekend maakt zeker niet onbemind: maak zelf een winterse quiche of smaakvolle linguine met de mooie bladeren van deze winterse kool. Ook spruitkool staat in de spotlights. Vergeet je spruitjestrauma voorgoed met gewokte en gestoomde spruitjes, een stamppot met jalapeñopeper, en spruitjessalade met grapefruit en pecannoten. Dan de ode aan bonen: een bonenburger met pikante ketchup en een wittebonenlasagne. Unanieme bonentopper volgens de redactie: de chili beans met boterzacht gegaard rundvlees en chipotlepepers. Pas op dat je met de tortillachips en guacamole je vingers er niet bij op eet...

    En verder...

    …maken we spek! Langzaam gegaard, door een pasta carbonara of in een hartig taartje, spek maakt alles goed. Er zijn zoete en hartige puddings uit de Engelse keuken van miss Foodwise, Madame Paté deelt haar patégeheimen, we bakken de lekkerste koekjes, cake en taart met glinsterend glazuur, restaurant Radio Royaal deelt gerechten uit de restaurantkeuken, Nadia Zerouali kookt gerechten uit de Winterswijkse keuken (lekker!) en met de kookschool van foodieskok Willem maak je stap voor stap coleslaw van rodekool, ovenaardappels en een ouderwetse rijstevlaai...

    Details

    Details

    Meer informatie
    Type Product Magazine
    Merken foodies
    In het kort
  • Het beste uit de winterkeuken
  • Winterse stoofpotten
  • Een ode aan de boon
  • Meer smaak met spek
  • Gebak met glanzend glazuur
  • Klantreviews

    Schrijf uw review

    Uw waardering
    (klik op het aantal sterren)