foodies sep/2019

Het grote Italië-nummer

foodies sep/2019

Het grote Italië-nummer

Short description

Overzicht

  • Een tafel vol antipasti
  • Italiaanse vis van Bart van Olphen
  • Een culi-trip rond het Gardameer
  • De historie van olijfolie
€ 6,79
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Een tafel vol antipasti
  • Italiaanse vis van Bart van Olphen
  • Een culi-trip rond het Gardameer
  • De historie van olijfolie

Beschrijving

Made in Italy – die stempel hadden we zo op ons septembernummer kunnen plakken. Voor een paar mooie verhalen reisden we daadwerkelijk af naar het land van olijfolie en pasta. En voor die recepten en verhalen die we in Nederland maakten, kunnen we alleen maar zeggen dat het voelde alsof we in Italië waren. Hopelijk voelt dat voor jou ook zo, met ons nieuwe Italië-nummer in je keuken.

Pesce fresco

Als je aan Italië denkt, denk je niet meteen aan grote stukken vlees of vis, eerder aan verfijnde pasta’s, pizza’s en de lekkerste antipasti. Toch heeft Italië op visgebied een paar mooie gerechten te bieden en speciaal voor foodies ging visman Bart van Olphen ermee aan de slag. Hij maakte ‘insalata di polpo’ (octopussalade), ‘sarde in saor’ (Venetiaanse stijl sardines) en ‘risotto alle vongole’ (met kokkels).

Bella Brescia

Iedere zomer trekken duizenden vakantiegangers richting het Gardameer om… pootje te baden! Wij gingen voor wat actievers en trokken Brescia in voor de lekkerste streekproducten. We ontdekten de sappigste citroenen, heerlijk frisse bubbels en de smeuïgste ricotta. En voor iedereen die volgend jaar ook op culi-tocht wil hebben we de beste eet- en slaaphotspots op een rijtje gezet. Graag gedaan!

Alles over olijfolie

Aan een tafeltje op een Italiaans terras met een glas wijn en antipasti (dat is ten minste hoe wij het voor ons zien) schreef italofiel Onno Kleyn het boek Italië. Vol smakelijke verhalen over de regio’s, de tradities en het eten. Wij hingen aan zijn lippen bij zijn verhaal over de historie van olijfolie.

En verder

Maakten we een tafel vol antipasti (hallo gerookte ricotta en focaccia met rozemarijn), trokken we een fles goede olijfolie open voor tomatentaart met olijfoliedeeg, proefden we in Italië ’s werelds lekkerste balsamico, rolden we onze eigen gnocchi, ontfutselden we de beste pastatips bij restaurant Toscanini in Amsterdam en maakte onze foodies friend Merel fantastische tiramisu – die nog vegan is ook.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Een tafel vol antipasti
  • Italiaanse vis van Bart van Olphen
  • Een culi-trip rond het Gardameer
  • De historie van olijfolie

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU