foodies nov/2017

foodies nov/2017

Overzicht

  • Gezellig de keuken in
  • Geitenvlees
  • Ode aan de aardappel
  • 5x koken met mosterd
€ 6,25
Op voorraad

Overzicht

  • Gezellig de keuken in
  • Geitenvlees
  • Ode aan de aardappel
  • 5x koken met mosterd

Omschrijving

Wat is er fijner dan lekker koken terwijl de regen op de ruiten tikt? Stook de kachel op en duik de keuken in. Deze herfst halen we de aardappels weer tevoorschijn en deinzen we niet terug voor reuzel of roomboter. Ongezond? Valt wel mee, en bovendien goed voor een lekkere volle smaak. Wil je deze herfst eens wat anders, ga dan voor geit. Zacht geitenvlees staat garant voor een mals stoofpotje dat perfect past bij een donkere herfstavond.

Ode aan de aardappel

Kook hem, pof hem, bak hem of frituur hem, met de aardappel kun je werkelijk alle kanten op. Of je hem nu in de dunne plakjes snijdt om er chips van te maken, of juist in smalle reepjes voor de rösti, de pientere pieper stelt nooit teleur. In Ode aan de Aardappel heffen we een lofzang aan voor dit geweldige ingrediënt!

Vooruit met de geit

Met geitenkaas zijn we al een tijdje bekend, maar wat niet veel mensen weten is dat ook het vlees van de geit verrukkelijk is. Zo bak je het vlees van jonge bokjes lekker rosé en komt het vlees van wat oudere geiten prachtig tot zijn recht in een stoofpotje. Toch liever wat lichters? Geitenvlees kan ook prima als saté, of als vulling van een bitterballetje.

En verder...

Maak kennis met Gill Meller, die kookt met wat er om hem heen te vinden is. Bereid je voor op Sinterklaas met zelfgemaakt strooigoed en eet je chocolade eens met een stukje kaas voor een onverwachte match made in heaven. Mosterd, we hebben er altijd wel een potje van in huis, dus waarom zouden we er niet wat meer mee koken? En candybars hoef je nooit meer uit de automaat te halen, die maak je voortaan gewoon lekker zelf met deze recepten!

Bekijk hier de preview

Bekijk hier de preview