foodies jan-2019

New Nordic

foodies jan-2019

New Nordic

Short description

Overzicht

  • Koken met aardpeer
  • De keuken van Lapland
  • Scandinavische stedentrip
  • Deens driegangenmenu
€ 6,49
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Koken met aardpeer
  • De keuken van Lapland
  • Scandinavische stedentrip
  • Deens driegangenmenu

Beschrijving

De kortste dag is achter de rug, maar de donkere dagen blijven nog wel even. Wie daar ervaring mee hebben? Juist Scandinaviërs! Daarom nemen we in deze editie een kijkje in hun keuken om het beste te halen uit de koude korte dagen en lange avonden. We laten ons inspireren door de lokale keuken van Zweeds Lapland, bereidden een chefwaardig Deens driegangenmenu en doen als de Noren aan kvelds; hapjes voor ’s avonds na het eten. Met deze foodies geniet je van januari.

Koken met aardpeer

Aardpeer is net als dille en skyr een typische smaak van de Scandinavische keuken. Jordskokk, noemen de Noren hem. Wij vinden het vooral een typisch ingrediënt voor de winter en hebben daarom deze, toch wel vergeten, groente in de spotlights gezet. Laat je verleiden door de heerlijke nootachtige smaak van deze groente en maak geroosterde aardperen met karwijzaad en Skyr-dip, aardpeersoep met dilleroom en knoflooksoldaten en gebakken aardperen met zure appeltjes.

Lekker Lapland

Anno 2019 willen we de smaken op ons bord weer puur, lokaal en biologisch. Laat dat nou precies de keuken van Zweeds Lapland weerspiegelen. We gingen er op bezoek en namen een kijkje achter de deuren van de rode huisjes. Of moeten we zeggen áchter de huisjes? Want in de Laplandse tuinen is waar het allemaal gebeurd. Weelderige groentetuinen, struiken vol eetbare bessen, een wildgroei van cantharellen en natuurlijk, een verblijf vol rendieren. Ofwel: ons menu in de notendop.

Scandinavische stedentrip

Wie het platteland van Lapland verlaat en de Zweedse steden intrekt kan wel wat richting voor leuke culinaire adresjes gebruiken. Wij kwamen terecht in Malmö en vonden daar een paar parels van restaurants en gingen met dat succes op zak ook op reis door Finland en Noorwegen. Alle culinaire hotspots – van koffiespot tot dinerzaak - zetten we in dit artikel voor je op een rij.

En verder…

Vroegen we onze foodies friends waar zij aan dachten als het over Scandinavië gaat en dat leverde recepten voor Deense droomcake en Noorse svele op. Zetten we de allerbekendste gerechten uit de Scandinavische keuken op een rij – zoals gravad lax en Janssons verleiding. Maakten we zoetfrisse toetjes met citroen en vroegen we, als klein uitstapje, topslager Gertjan Kiers naar zijn geheim voor het lekkerste stoofvlees. Wij zeiden het al eerder: met deze foodies ga je van januari houden.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Koken met aardpeer
  • De keuken van Lapland
  • Scandinavische stedentrip
  • Deens driegangenmenu

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU