foodies feb/2018

foodies feb/2018

Overzicht

  • Vier Chinees Nieuwjaar!
  • De basis van Indiase curry
  • Kimchi & co: Koreaans koken
  • En meer lekkers uit Azië
  • € 6,25
    Op voorraad

    Overzicht

  • Vier Chinees Nieuwjaar!
  • De basis van Indiase curry
  • Kimchi & co: Koreaans koken
  • En meer lekkers uit Azië
  • Omschrijving

    Ga mee op culi-avontuur en dompel je onder in de keuken van Azië. Van Chinese hot-pot tot Indiase curry’s – we leren je alle ins en outs. De Aziatische keuken beheersen is makkelijker dan je denkt: met weinig goede, smaakvolle ingrediënten zet je de tafel in no-time vol lekkere gerechtjes. Die vind je volop in deze februari-uitgave van foodies!

    Chinees Nieuwjaar

    Op 16 februari gaat het nieuwe jaar in volgens de Chinese kalender. Reden voor een feestje wat ons betreft! Een Chinees feestje natuurlijk, met hot-pot, de onweerstaanbare bao met char siu (van de cover) en véél dumplings. In het Chinatown van Antwerpen zagen we de dumplingmeester aan het werk en namen het recept voor je mee naar huis. Zin in een extra uitdaging? Dan maak je aankomend weekend zelf pekingeend. We leggen het je stap voor stap uit.

    Supersmaken

    Met specerijen uit het verre oosten maak je smaakbommen die elk gerecht een kick geven. Zelfgemaakte kimchi bijvoorbeeld of de traditionele basis voor Indiase curry. Kook gerechten waarin peperkorrels – van rood tot zwart en wit – de hoofdrol krijgen en combineer smaken in de beste fusiongerechten. Bijvoorbeeld in een Franse uiensoep met een soja-shiitake-brioche of een Amerikaanse steaksandwich met bulgogi – Koreaans gemarineerd vlees.

    En verder…

    Ontdekten we sojasaus van eigen bodem – hoe wordt deze complexe saus eigenlijk gemaakt? Steken we de frituurpan aan voor tempuragarnalen, onion rings en appelbeignets. Laten we zien hoe groen februari kan zijn – met spinaziesoufflés en savooiekooldumplings. En vertelt redacteur Emil je in zijn nieuwe column alles over de Italiaanse carnavalssnack chiacchiere – óók hoe je het uitspreekt.