koken & genieten mei/2017

koken & genieten mei/2017

Overzicht

  • Aardbeien voor Moederdag
  • Genieten van asperges
  • Lunchen met lam
  • Maar liefst 59 makkelijke recepten
  • € 2,99
    Op voorraad

    Overzicht

  • Aardbeien voor Moederdag
  • Genieten van asperges
  • Lunchen met lam
  • Maar liefst 59 makkelijke recepten
  • Omschrijving

    Het bekende spreekwoord luidt: in mei leggen alle vogels een ei. Ook de lammetjes en kalfjes genieten weer van het verse gras. En wij? Wij genieten van asperges, van frisse weidezuivel en van de eerste aardbeien van Hollandse bodem. Leve de lente!

    Aardbeien voor Moederdag

    Nog even en dan is het zo ver: Moederdag. En of je nu zelf moeder bent of de liefste moeder van de wereld hebt, het is in beide gevallen een goede reden om de heerlijke aardbeien-moederdagtaart uit dit nummer te bakken. Al zijn de gemarmerde aardbeientaartjes met dwergenmutsjes ook niet te versmaden…

    Lunchen met lam

    Omdat lamsvlees nogal gemarmerd is, blijft het lekker sappig als je het verwerkt in een lekkere stoofschotel. Hoe je dat precies doet leggen we je stap voor stap uit aan de hand van het recept voor lamsstoof met knoflook en olijvenbrood. Een makkelijk ovengerecht om voor gasten te smaken. Die zullen verrast zijn hoe lekker lamsvlees kan zijn.

    En verder…

    Bijna 65 recepten, waaronder het thema seizoenskoken met asperges: van gegratineerde zalm-aspergerolletjes met sinaasappelhollandaise tot gewokte groene asperges met biefstukreepjes. Verder alle aandacht voor het bijzondere lentekruid lievevrouwebedstro en wat je ermee kunt maken. En bak voor een bijzondere gelegenheid een echte ‘torta tres leches’ – romige cake met rodevruchtensaus.