koken & genieten juni/2017

koken & genieten jun/2017

Overzicht

  • 61 zonnige recepten
  • Kip: elke dag lekker
  • De Italiaanse zomerkeuken
  • In het seizoen: heerlijke vlierbloesem
  • € 2,99
    Op voorraad

    Overzicht

  • 61 zonnige recepten
  • Kip: elke dag lekker
  • De Italiaanse zomerkeuken
  • In het seizoen: heerlijke vlierbloesem
  • Omschrijving

    Eindelijk: de zomer staat weer voor de deur! En daarmee ook heel wat ingrediënten waar we het hele jaar reikhalzend naar hebben uitgekeken. We bakken met aardbeien en frambozen en maken de lekkerste traktaties met vlierbloesem. Verder koken we lichte doch smakelijke gerechten met kip en nieuwe aardappels. Om je vingers bij af te likken!

    Crunchy kruimels

    Kruimeldieven opgelet, want in dit nummer vind je maar liefst recepten voor de lekkerste crunchy cakes en taarten. Maak een romige kruimeltaart, kruimelbroodjes met rode bessen of de blauwebessen-amandelcrumble. Vergeet ook niet de kruimelfruitrepen voor onderweg, al gaat zo’n bananenmuffin met kokoscrumble ook prima uit het vuistje.

    Kiplekker

    Dat je met kip werkelijk alle kanten op kunt, blijkt eens te meer uit het seizoensthema van deze maand: kiplekker! Maak de knapperige drumsticks met ovengroenten, de harissabraadkip met couscous of ga voor de gebraden kip met olijven. Kortom: voor ieder wat wils!

    Weetje: kamille als smaakmaker

    Je kunt vers geplukte kamillebloemen drogen en gebruiken als thee, maar de zachte en zoete smaak is ook lekker in desserts of salades. Laat kamille trekken in hete room en maak er pannacotta van. Of zet de bloemen op azijn voor kamille-azijn.

    En verder

    • Pronkstuk: verfrissende frambozen-ijstaart
    • Van stronk tot steel: de nieuwe groentekeuken
    • Stap voor stap een aardbeien-amarettotaart maken
    • 7x nieuwe aardappels
    • Mozzarella: veelzijdige smaakmaker in de keuken
    • Vlierbloesem in de siroop, de boter, de curd en de koekjes!

    Bekijk hier de preview

    Bekijk hier de preview