koken & genieten dec/2016

koken & genieten dec/2016

Overzicht

  • Een gans voor kerst
  • Feestelijke taarten
  • Fijne recepten voor iedere dag
  • Groots buffet van kleine hapjes
  • € 2,99
    Niet op voorraad

    Overzicht

  • Een gans voor kerst
  • Feestelijke taarten
  • Fijne recepten voor iedere dag
  • Groots buffet van kleine hapjes
  • Omschrijving

    December, de feestdagen wachten! Maak deze mooie tijd extra feestelijk met kerst successen als ossenhaas in truffelsaus, kalkoenkerrie met broccoli en amandelen of smeuïge appelbrownies. Ook ideaal voor dit seizoen is knapperige eend met broodkroketjes en in port gestoofde peertjes. Samen genieten is het toppunt van gezelligheid.

    Een gans voor kerst

    Als de gans wordt gegaard, vult de keuken zich met de lekkerste geuren. Ga je voor klassiek gevuld? Dit stevige en smaakvolle vlees is lekker met een appel-speculaasvulling. Kies je toch voor smakelijk gebakken bouten? Dan zijn honing-ganzenbouten met vlierbessen-rodekool zeker een aanrader. Ook dit gerecht ziet er feestelijk uit op een bord versierd met appelschijfjes. Een wortel-aardappelpuree maakt hem helemaal af. Ganzenbouten met wintergroenten als knolselderij, wortel en prei zijn ook een perfecte combinatie voor een feestmaaltijd.

    Feestelijke taarten

    Een kopje kerstkoffie met een stukje feesttaart, feestelijker kan het niet. Kerst wordt nog gezelliger door lekker veel te bakken. Wij geven vier heerlijke recepten voor de lekkerste taarten. Verwen uw vrienden en familie met hemelse taarten als mokkaschuimtaart, grachtenpandtaart, dadel-kaneelboom of maanzaad-marsepeintaart. Leer precies hoe je op eenvoudige wijze de mooiste decoratie maakt zoals peperkoekhuisjes, een marsepeinen kerstman of chocodennenappels. Je maakt bijvoorbeeld al gemakkelijk eikeltjes van marsepein door een bolletje in gesmolten chocolade en vervolgens in hagelslag te dippen.