Koninklijke Geschiedenis 4

Koninklijke Geschiedenis 4

Overzicht

 • Wilhelmina's strijd tegen de nazi's
 • De affaires van keizerin Joséphine
 • Elizabeth I: de maagdelijke koningin?
 • Renaissance-vrouwen met macht
 • € 5,95
  Niet op voorraad
  Slechts 0 over

  Overzicht

 • Wilhelmina's strijd tegen de nazi's
 • De affaires van keizerin Joséphine
 • Elizabeth I: de maagdelijke koningin?
 • Renaissance-vrouwen met macht
 • Omschrijving

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de naar Engeland ontsnapte koningin Wilhelmina een grote rol in het verenigen en strijdbaar houden van de Nederlandse bevolking. Zij begreep als geen ander dat dit het moment was waarop zij haar leiderschapskwaliteiten moest tonen. Nu kon zij het koningschap eindelijk invullen zoals ze al zo lang wilde. In Koninklijke Geschiedenis 4 lees je hoe zij dit deed en waarom Wilhelmina een groot staatshoofd was. Verder bespreken we uitgebreid het leven van Elizabeth I van Engeland. Zij had gezworen dat zij nooit zou trouwen en maagd zou blijven. In dat eerste is ze geslaagd, maar was Elizabeth inderdaad 'the Virgin Queen'?

  De affaires van keizerin Joséphine

  Napoleon is de geschiedenis in gegaan als een notoire schuinsmarcheerder, die er naast de liefde van zijn leven vele maitresses op nahield. Het is minder bekend dat zijn vrouw Joséphine bepaald geen typisch slachtoffer was. Zij ging een relatie met Napoleon aan uit praktische redenen en omdat hij 'amusant' was. Naast hun huwelijk had ook Joséphine affaires. Lees hoe Napoleon een koekje van eigen deeg kreeg.

  Gestoorde wetenschapper

  Keizer Frederik II van Hohenstaufen regeerde tijdens de 13e eeuw Zuid-Italië. Hij was een verlicht heerser die tolerant omging met verschillende religies en hij had grote interesse in de wetenschap. Hij werd ook wel 'stupor mundi' genoemd, de man die de wereld versteld deed staan. Maar sommige bronnen beschrijven hem als een immorele machtswellusteling die gestoorde experimenten uitvoerde op mensen. Wat gebeurde er écht aan zijn hof?

  En verder ...

  Vrouwen mochten tijdens de Middeleeuwen en Renaissance geen machtige posities bekleden. Zowel de wet als de kerk waren hierop tegen. Maar als de dynastie in het gedrang kwam kon álles en zo was er tijdens de 16e eeuw vrijwel geen rijk dat niet een tijd land door een vrouw geregeerd werd. In Koninklijke Geschiedenis 4 lees je waarom je vrede stichten beter aan vrouwen kunt overlaten. Bovendien bespreken we de maatregelen die de machtigen van Europa namen om pest- en pokken te overleven.

  Ontdek meer op www.allesovergeschiedenis.com en praat mee op Facebook /AllesOverGeschiedenis en Twitter @aogeschiedenis.

  Bekijk de preview met ISSUU

  Bekijk de preview met ISSUU