Gezond leven okt/2017

Gezond leven okt/2017

Overzicht

  • Thema: houd van de herfst
  • Healthy hotspots: Breda
  • 5x afrekenen met eetbuien
  • Extra dik nummer!
€ 4,99
Op voorraad

Overzicht

  • Thema: houd van de herfst
  • Healthy hotspots: Breda
  • 5x afrekenen met eetbuien
  • Extra dik nummer!

Omschrijving

Ondanks de matige zomer, kijken wij vol verwachting uit naar de herfst. Het seizoen van verwarmende gerechten en zoete baksels met zelfgeplukte appels en peren.

Thema: hou van de herfst

Vooral september is een goede appelmaand, maar ook in oktober zijn er nog een hoop verse vruchten te vinden. Ga eropuit met je gezin en bezoek een fruitgaard bij jou in de buurt. Verzamel met een mandje de lekkerste appels en peren en tover ze in eigen keuken om tot verwarmende zoete traktaties. Wat dacht je van een gepocheerde perentaart of een warme appel-aardbeicrumble? Pak er een heerlijk kopje thee bij en luister bij de haard naar de tikkende regen op het raam.

Healthy hotspots: Breda

Ideetje voor de herfstvakantie: doe een dagje Breda. Deze stad met westelijke hipheid en zuidelijke gemoedelijkheid zit vol met gezondheid. Wij zetten de leukste hotspots voor je op een rij. Lunch bij een aardappelrestaurant, eet een taartje bij een hipstercafé, haal voor onderweg een groene smoothie en dineer bij een Hawaïaans sushi-bowl-tentje. Gezonde gevulde buiken en plezier gegarandeerd!

5x afrekenen met eetbuien

Onderuitgezakt op de bank onder een dekentje met een zak chips in de houtgreep: is dat voor jij een herkenbaar herfsttafereel? Lees dan onze tips om af te rekenen met eetbuien. Door een patroon in je eetgedrag te herkennen, met aandacht te eten en structuur in je leven aan te brengen, kun je er vanaf komen. Dan ben je mooi nog ruim op tijd voordat de decembermaand aanbreekt.

Tussen de koetjes

Het glaasje karnemelk dat je iedere ochtend bij je boterham drinkt; waar komt dat nu eigenlijk vandaan? Redacteur Lieneke ging op onderzoek uit en bezocht de boerderij van Den Eelder. Daar liet ze zich inspireren door indrukwekkende loeiende koeien, moderne apparatuur en de vakkennis van de passievolle boeren. Lees onze reportage en je glaasje karnemelk smaakt nóg lekkerder!

En verder…

… de lekkerste DIY-dressings, snelle recepten, tips om duurzamer te leven, recepten uit het nieuwe boek van Jamie Oliver, oefeningen voor mooie billen en nog veel meer.

Bekijk hier de preview

Bekijk hier de preview