Tuinieren in de schaduw

2e druk

Short description

Overzicht

  • 100 uitblinkers in de schaduw
  • Groei- en snoeitips
  • Met handige zaaikalender
€ 9,99
Niet op voorraad

Short description

Overzicht

  • 100 uitblinkers in de schaduw
  • Groei- en snoeitips
  • Met handige zaaikalender

Beschrijving

Een tuin op het noorden is niet populair bij mensen die graag tuinieren, en ook bebouwing en hoge bomen die veel schaduw in je tuin laten vallen zijn niet geliefd. Toch ben je in een tuin met veel schaduw niet overgeleverd aan de tuintegels, want er zijn meer dan genoeg planten die juist houden van plekken die maar weinig zon krijgen. In Tuinieren in de schaduw stellen we je maar liefst honderd soorten voor die gedijen in de schaduw – en dat zijn niet alleen bladplanten zoals varens, maar ook diverse groente- en fruitsoorten, evenals de mooiste bloeiende planten. In de schaduw gaat er een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor je open!

Uitblinkers voor elk seizoen

Het vroege voorjaar is een van de gemakkelijkste perioden in een schaduwrijke tuin, want dan is er een enorme keuze aan planten en nog voldoende licht onder kale bomen. In de zomer wordt de schaduw dieper doordat bomen en struiken vol in het blad staan, dus jouw planten moeten wel van een uitdaging houden. In de herfst, wanneer het blad valt, komt er weer licht op de grond, waardoor weer andere soorten een kans krijgen. Om ook ‘s winters van een spectaculaire schaduwtuin te genieten, heb je planten nodig met bessen, zaaddozen, bloemen, groenblijvend blad of een mooie structuur. Wij hebben alvast de beste planten voor je uitgezocht.

Plantoplossingen

Om te weten welke planten geschikt zijn voor jouw schaduwtuin, moet je eerst weten met wat voor soort schaduw je te maken hebt. Laat je niet ontmoedigen door muren op het noorden of droge grond onder bomen, want wij hebben oplossingen voor zowel droge als vochtige schaduw, en voor volle en gedeeltelijke schaduw. Daarbij laten we ook diverse praktische borderontwerpen zien waarmee je meteen aan de slag kunt. Zo maak je van iedere probleemplek een prachtig onderdeel van je tuin.

Tips en advies

Ontdek de oplossingen voor allerlei soorten schaduwvraagstukken, van de beste planten om insecten aan te trekken tot eenvoudig manieren om voor kleur te zorgen. In drie aparte delen beantwoorden onze deskundigen veel gestelde vragen over tuinontwerp, plantensoorten en verzorging.

En nog veel meer ...

Groenten, fruit en kruiden kweken in de schaduw, Zaai- en snoeigids, Verbeter de grond, Verzorg je schaduwgazon, Terraspotten en balkonbakken, Bodembedekkers

Details

Details

Meer informatie
Type Product Special
Merken Gardeners' World
In het kort
  • 100 uitblinkers in de schaduw
  • Groei- en snoeitips
  • Met handige zaaikalender