Gardeners' World 2018/05

Geniet met volle teugen

Gardeners' World 2018/05

Geniet met volle teugen

Short description

Overzicht

 • Spectaculaire hanging baskets
 • Supersnelle groenten
 • Ontwerp je voortuin
 • Succes met trayplanten
€ 5,99
Op voorraad

Short description

Overzicht

 • Spectaculaire hanging baskets
 • Supersnelle groenten
 • Ontwerp je voortuin
 • Succes met trayplanten

Beschrijving

Denk je aan eetbaar tuinieren, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan het verbouwen van groenten. Maar het aantal mensen dat kruiden kweekt, is waarschijnlijk nog veel groter – al is het maar een verdwaalde pot peterselie of basilicum op de vensterbank. Maar kruidenteelt en kruidentuinen kennen een lange geschiedenis. De oude Saksen en Chinezen bezaten bijvoorbeeld uitgebreide kennis van kruiden voor zowel culinair als medisch gebruik. Driewerf hoera voor de kruidentuin dus! Monty Don vindt dat het tijd is om de kruidentuin in ere te herstellen en hij gaat ermee aan de slag op Longmeadow. Geen zin om te maaien? Geen probleem! Het onderhoud van de klassieke, strakke grasmat vergt veel tijd en inspanning, dus het is niet altijd de beste keus. Het is ook niet bepaald diervriendelijk. Gelukkig zijn er prachtige alternatieven – niet alleen hooiland, of zelfs kunstgras, maar patchworktapijten van lage planten die er fantastisch uitzien, robuust genoeg zijn voor licht gebruik, fauna aantrekken en veel minder gemaaid hoeven te worden. We laten kleurrijke, milieuvriendelijke en onderhoudsarme alternatieven voor het traditionele gazon zien.

Tuinieren op zure grond

Veel mensen tuinieren op zure grond, soms zelfs zonder het te beseffen. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn we meer bezig met de ligging dan iets abstracts als de zuurgraad van de grond. Zure grond hoeft geen probleem te zijn. Sterker nog: het opent een compleet nieuwe wereld van fascinerende planten die je kunt kweken. Veel van deze planten doen het bovendien goed in een pot. Carol Klein legt uit wat je moet weten over de pH-waarde van je grond en welke fantastische planten je allemaal op zure grond kunt kweken.

Geef je voortuin een upgrade

Door de vaak praktische inrichting van voortuinen, bijvoorbeeld met auto-oprit of ruimte voor kliko's, is het een uitdaging om er groene beleving in aan te brengen. Maar dat betekent niet dat voortuinen niet mooi kunnen worden en een verzamelplek voor flora en fauna kunnen zijn! Planning en een goed ontwerp maken veel verschil uit bij een voortuin. En je hoeft je echt niet blauw te betalen om er iets stijlvols van te maken. Joe Swift deelt zijn tips om van je voortuin een mooie plek te maken.

En nog veel meer ...

Vul je borders met romantische pasteltinten, Groeigids voor mei, De lekkerste recepten met tuinbonen, Kweek snelgroeiende groenten, De meest en minst populaire planten, Alle tuintaken voor deze maand op een rijtje

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken Gardeners' World
In het kort
 • Spectaculaire hanging baskets
 • Supersnelle groenten
 • Ontwerp je voortuin
 • Succes met trayplanten

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU