Gardeners’ World 2017/09

Ode aan de wilde tuin

Gardeners’ World 2017/09

Ode aan de wilde tuin

Short description

Overzicht

 • De wilde tuin
 • Planten vermeerderen
 • Grote bloembollenspecial
 • Snoeien in de nazomer
€ 5,95
Op voorraad

Short description

Overzicht

 • De wilde tuin
 • Planten vermeerderen
 • Grote bloembollenspecial
 • Snoeien in de nazomer

Beschrijving

In september gaat de herfst officieel van start, al wil dat niet altijd zeggen dat het weer zich daaraan houdt. Vorig jaar was september nog het toneel van een heuse hittegolf. Wat dit jaar brengt, is nog even afwachten, maar zeker is wel dat de eerste herfstmaand verrassend kleurrijk is. Dit is ook een uitstekend moment om aan de slag te gaan met het vermeerderen van planten, zodat je volgend jaar extra kopieën van je favoriete exemplaren hebt.  Alan laat zien op welke manieren je dat kunt aanpakken, terwijl Carol de natuur haar gang laat gaan en kies voor zelfzaaiende planten.

Ode aan de wilde tuin

Een tuin waar de natuur wat meer zijn gang kan gaan heeft meerdere voordelen. In de eerste plaats is zo’n plek aantrekkelijk voor dieren – denk aan vogels, bijen, vlinders of egels. En als de tuin aantrekkelijk is voor dieren is hij dat ook voor jezelf, omdat de dieren je helpen bij het bestrijden van minder gewenste beestjes zoals slakken en luizen. Natuurliefhebber Chris Packham laat de natuur het liefst alles zelf doen en vertelt over zijn ideale natuurtuin. Maar een wilde tuin hoeft er zeker niet onverzorgd uit te zien, zoals Carol laat zien. Zij maakt gebruik van de verschillende lagen in de tuin om de natuur zo goed mogelijk na te bootsen.

Monty’s schaduwborder

Schaduwplekken in je tuin hoeven geen probleem te zijn. Sterker nog, Monty ziet het als een uitgelezen kans om planten te kweken die zich juist prettig voelen in schaduw van bijvoorbeeld hoge bomen. Hij legde niet één maar twee enorme borders aan die minstens de helft van de dag in de schaduw liggen! Monty laat zien welke planten hij er allemaal heeft neergezet en hoe je zelf optimaal gebruik kunt maken van de schaduw, zodat je schaduwrijke gebieden in de tuin er spectaculair uit komen te zien.

Bloembollenspecial

Als je komende lente wilt genieten van een kleurrijk schouwspel, moet je een beetje vooruit plannen. Wij helpen je daar een handje bij met een grote bloembollenspecial. Hierin vind je allerlei stijlvolle combinaties van bloembollen met bijpassende planten – met combi’s voor zowel bloempotten als borders, en voor schaduw en zon. September is bovendien de beste tijd om bloembollen te kopen, dus je kan meteen aan de slag met onze tips. Stop de bollen in de grond en laat de natuur haar werk doen, zodat je vanaf het prille voorjaar meteen kleur in je tuin hebt.

En nog veel meer ...

10 gewassen om nu te kweken, Aardbeien kweken op 3 manieren, Komkommertijd – inclusief de lekkerste recepten, Leg een vijver aan, Verzorg je gazon

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken Gardeners' World
In het kort
 • De wilde tuin
 • Planten vermeerderen
 • Grote bloembollenspecial
 • Snoeien in de nazomer

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU