Gardeners’ World 2017/08

Tuinieren in de zinderende zomer

Gardeners’ World 2017/08

Tuinieren in de zinderende zomer

Short description

Overzicht

 • Zaden verzamelen
 • Je oogst inmaken en conserveren
 • Verticaal tuinieren
 • Balans in de wilde tuin
€ 5,95
Op voorraad

Short description

Overzicht

 • Zaden verzamelen
 • Je oogst inmaken en conserveren
 • Verticaal tuinieren
 • Balans in de wilde tuin

Beschrijving

Augustus is een tijd van overvloed. Je groenten worden in rap tempo oogstklaar en veel bloemen en planten produceren zaden. Dit is dus de perfecte tijd om (letterlijk) de vruchten te plukken van al je werk. Monty laat zien hoe je het beste de zaadjes van je favoriete planten kunt oogsten en bewaren. Verder leggen we uit hoe je het teveel aan oogst kan conserveren, zodat je ook later in het jaar nog kunt genieten van al dat lekkers. Wie wat bewaart, die heeft wat!

Verzamel zaadjes

Vorige maand schreven we over hoe je door het nemen van stekjes je tuin vol kan zetten met gratis planten – met name struiken. Maar als je echt serieus aan de slag wil met veel nieuwe planten, is het kweken uit zaad de beste optie. En dat doe je bovendien helemaal gratis en voor niks als je de zaden oogst uit je eigen tuin. Monty laat zien hoe je dit doet en welke zaden je nu kunt verzamelen.

Wilde bloemen

We zijn opgegroeid met het idee dat bloemen goed zijn en onkruid slecht, maar wanneer is een plant nou eigenlijk een aanwinst voor in de tuin en wanneer is het onkruid? Dat onderscheid is tegenwoordig niet meer zo eenduidig, nu de diervriendelijke natuurtuin zo aan een opmars bezig is. Wilde bloemen vormen nu eenmaal de voeding voor veel dieren in onze natuur. Alan Titchmarsh gaat op zoek naar de nuttigste en mooiste wilde bloemen voor je tuin.

Wat doodt je plant?

Je hebt keihard gewerkt om van je tuin iets moois te maken. De zomer is dan bij uitstek de periode om er met volle teugen van te genieten. Niets is dan zo vervelend als beschadigde bladeren en bloemen in plaats van prachtige en weelderige kleuren. Gelukkig zijn er ook oplossingen. In het tweede deel over zomerproblemen kijken we naar sierplanten. Is je plant echt niet meer te redden? Met ons handige overzicht kun snel zien waarom je plant het loodje legt, en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Tuinverlichting

Tuinverlichting is niet alleen sfeerverhogend, het zorgt ook voor een fijne plek om de avond door te brengen. Het is leuk om met licht te spelen en het daagt je bovendien uit creatief te zijn. Met de juiste lampen en armaturen stel je je tuin in een heel ander licht. Dankzij de technologische ontwikkelingen is er tegenwoordig een ruime en betaalbare keuze aan tuinverlichting verkrijgbaar. Wij laten ons licht schijnen over de vele creatieve mogelijkheden. Laat je ook inspireren!

En nog veel meer ...

53 tuintaken voor augustus, Efficiënt omgaan met water, Lok vlinders naar je tuin, Bladgroenten kweken, Planten sfeervol combineren

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken Gardeners' World
In het kort
 • Zaden verzamelen
 • Je oogst inmaken en conserveren
 • Verticaal tuinieren
 • Balans in de wilde tuin

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU