foodies okt/2019

50x lekker najaar

foodies okt/2019

50x lekker najaar

Short description

Overzicht

  • Koken met pompoen
  • Kastanjes rapen in de Ardèche
  • Bouillon maken met Jean Beddington
  • De lekkerste Britse bakgerechten
€ 6,79
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Koken met pompoen
  • Kastanjes rapen in de Ardèche
  • Bouillon maken met Jean Beddington
  • De lekkerste Britse bakgerechten

Beschrijving

Of je nou droomt van een lange nazomer of al je wintergarderobe aan het uitpakken bent, in deze foodies is het herfst voor iedereen. Voor die zondagmiddag dat het zonnetje schijnt bedachten we een fantastische kaasplank met zelfgemaakte kaassoesjes en voor de koudere dagen hebben we Britse bakrecepten, stoofpotjes, pompoen pot pies, kastanjeroomsoep en zelfgemaakte bouillon.

Bakken op z’n Brits

Als het ergens veel regent, is het in Groot-Brittannië wel. Niet zo gek dus dat de Britten zich vaak terugtrekken in de keuken om zich op te warmen met huisgemaakte baksels. Volg hun voorbeeld op een druiligere oktoberdag en maak de Britse bakrecepten van Regula Ysewijn: klassieke Dundee cake, blueberry plate pie, custard creams en Sally Lunns.

Kastanjes rapen

Emil ging eropuit om kastanjes te rapen, maar niet voor zijn eigen herfsttafel. Hij reisde af naar de Zuid-Franse Ardèche waar rond deze tijd van het jaar alles in het teken staat van kastanjes. Hij ontdekt hoe ze geoogst worden en verwerkt worden in de keuken. Natuurlijk schuift hij na al dat rapen ook aan voor een diner met lokale kastanjegerechten zoals kastanjeroomsoep met, jawel, een kastanjebiertje.

Zelf bouillon maken

Een bouillonblokje gebruiken? Dat is volgens chef-kok Jean Beddington uit den boze! Na het lezen van onze Q&A begrijp je dat volledig. Ze legt uit waarom zelfgemaakte bouillon zoveel lekkerder is dan een blokje en dat het helemaal niet moeilijk en bovendien heel erg duurzaam is.

En verder

Gingen we aan de slag met de groente van het seizoen: pompoen, genoten we van comfortfood als runderrollade met jus en braadkip met pompoen, ontdekten we de nieuwe vegan vleesvervanger Pulled Oats en kookten we ermee, werkten we met producten van de wilde Veluwe, trokken we een pot Nutella los om mee te bakken en besteedden we een zaterdagmiddag aan confit de canard.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Koken met pompoen
  • Kastanjes rapen in de Ardèche
  • Bouillon maken met Jean Beddington
  • De lekkerste Britse bakgerechten

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU