foodies okt/2018

Pluk de herfst

foodies okt/2018

Pluk de herfst

Short description

Overzicht

  • Wildplukken
  • Ode aan de paddenstoel
  • Zuurdesembrood bakken
  • Koken met wild
€ 6,49
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Wildplukken
  • Ode aan de paddenstoel
  • Zuurdesembrood bakken
  • Koken met wild

Beschrijving

Een warme nazomer is fijn, maar stiekem kijken we ook uit naar het moment waarop de herfst zijn intrede doet. Dat we na een gure regendag bij de openhaard kruipen en ons opwarmen aan soepen en stoofpotten. Maar op droge dagen gaan we er graag op uit om te genieten van de herfstkleuren en de wildgroei aan paddenstoelen. Kortom: wat het weer doet hebben we bij foodies niet in de hand, maar dat het een fijn najaar gaat worden is met ons oktobernummer zekerheid.

Bos op je bord

Ondanks dat er niet veel regen is gevallen de afgelopen maanden, is de grond nog steeds heel vruchtbaar. foodies’ Sanne ging met de wandelende fijnproever Ria Loohuizen de Duivelsberg bij Nijmegen op, op zoek naar eetbare planten, bessen en paddenstoelen. Sanne kwam met een mand vol eetbare natuur terug naar de redactie en bovendien met een schat aan informatie en handige wildpluktips van Ria. Wij delen ze allemaal met je in een mooie herfstreportage.

Ode aan de paddenstoel

De witte champignon in het blauwe plastic bakje kennen we allemaal, maar wist je dat er veel meer heerlijke paddenstoelen zijn om mee te koken? Wij zochten naar de beste smaakcombinaties met oesterzwam, shimeji, eryngii en shiitake en kwamen uit bij gestoofde kalfswangen met eryngii en mousseline, rijstvelloempia’s met saffraan en sinaasappel en oesterzwam-risone met sinaasappel.

Maak je eigen zuurdesem

Wel je eigen brood, maar niet zoals een echte bakker voor dag en dauw je bed uit. Voor het maken van je eigen zuurdesembrood heb je juist alle tijd van de wereld. Wij leggen je in deel 1 uit hoe je je eigen zuurdesemstarter maakt. Na het goed verzorgen van je starter, ben je tegen de tijd dat ons novembernummer uitkomt helemaal klaar om je zuurdesembrood te gaan bakken (en proeven!)

En verder…

Kookten we 3x met wild (hert, duif en konijn). Verzamelden we de beste najaarsgerechten uit het nieuwe boek Time van Gill Meller. Vonden we geluk in de oven met dronken monkeybread en een pindakaastaart. Maakten we klassieke bechamelsaus voor in al je herfstige ovenschotels. Bakten we klassieke Franse uientaart voor onze rubriek ‘weekendproject’. Gingen we op de vega-tour met Anna Jones en likten we onze vingers af bij perfecte scones: met roquefort en walnoten.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Wildplukken
  • Ode aan de paddenstoel
  • Zuurdesembrood bakken
  • Koken met wild

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU