foodies nov/2019

Weinig moeite, veel smaak

foodies nov/2019

Weinig moeite, veel smaak

Short description

Overzicht

  • 3x gezouten karamel
  • Thee van eigen bodem
  • De lekkerste stoofgerechten
  • Roggebrood met dadels
€ 6,79
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • 3x gezouten karamel
  • Thee van eigen bodem
  • De lekkerste stoofgerechten
  • Roggebrood met dadels

Beschrijving

Iedereen klaagt graag over de regen, maar stiekem is er niks fijner toch dan een zondagmiddag verplicht binnen zitten bij de kachel? Met een goed boek en lekker eten. Wij hebben ervoor gezorgd dat deze middagen zo makkelijk mogelijk zijn en maakten gerechten die weinig moeite kosten, zoals stoofgerechten. Maar ook comfort food zoals salted caramel blondies en chocoladegebak.

Thee van eigen bodem

De charme van thee is er met de komst van zakjesthee wel een beetje vanaf. Zonde, vond Linda Cebrian-Rampen uit Soerendonk. Ze ontdekte in China wat er daar allemaal achter thee schuilgaat en wilde die romantiek in Nederland weer aanwakkeren. Ze begon zes jaar geleden haar eigen (en de eerste in Nederland) theeplantage. Yvonne ging op bezoek en plukte een paar bladeren mee.

Go slow

Hey, jij daar. Doe eens ff rustig! In de keuken dan in ieder geval hè. Met het oog op de feestdagen, hebben wij maar één advies: ga voor makkelijk. Deze stoofgerechten smaken fantastisch en maak je met minimale moeite. Zet alles op het vuur en trek je dan terug onder je warme plaid op de bank. Om een uur later aan te schuiven voor kleftiko van lamsschenkel of een pindastoof met kip.

3x gezouten karamel

Die oranje chocoladerepen zijn niet aan te slepen, maar de combi zout en karamel is in veel meer gerechten heel lekker. Wat dacht je van een blondie met gezouten karamel en peer, gevulde pancakes met gezouten karamel en een cheesecakedessert met pecannoten en gezouten karamel.

En verder

Reisde Bart van Olphen af naar de Malediven om te kijken hoe daar tonijn wordt gevangen, verzamelden we het lekkerste fruit uit de boomgaard om de keuken mee in te gaan, gingen we aan de slag met zelfgebakken roggebrood met dadels, combineerden we Italiaanse herfstgerechten met goede wijn en bakte Willem met zijn allerlaatste appel aan zijn boom een heel lekker appeltaartje.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • 3x gezouten karamel
  • Thee van eigen bodem
  • De lekkerste stoofgerechten
  • Roggebrood met dadels

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU