foodies nov/2018

Home Baked

foodies nov/2018

Home Baked

Short description

Overzicht

  • De lekkerste Engelse pie's
  • Het nieuwe boek van Ottolenghi
  • Bakken met appels en peren
  • Bak je eigen zuurdesem deel 2
€ 6,49
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • De lekkerste Engelse pie's
  • Het nieuwe boek van Ottolenghi
  • Bakken met appels en peren
  • Bak je eigen zuurdesem deel 2

Beschrijving

Natuurlijk brandt de verwarming of de haard in de maand november, maar onze huizen worden vooral verwarmd door de oven die non-stop aanstaat. Om het laagje kaas van onze ovenschotels te laten smelten, ons zuurdesembrood te bakken of onze chocoladecakejes te laten smelten. November staat in het teken van genieten. Nog even niet denken aan de drukte van de opkomende feestdagen, maar lekker keuvelen in eigen keuken, op je gemak, met deze novembereditie van foodies.

De lekkerste pie’s

Kijk in Engeland door een willekeurig keukenraam en de kans is groot dat je een hartige pie op het aanrecht ziet staan. Maar ook wij zijn fan van de stomende verrassing uit de oven. Het allermooiste moment van het maken van een pie? Het optillen van het knapperige, glanzende bladerdeegdakje en het wegwapperen van die heerlijk geurende stoom die eronder vandaan komt. Wij geven het recept voor het perfecte pie-deeg en delen vijf overheerlijke (zoete en hartige) pie-recepten met je.

De nieuwe Ottolenghi

De dag waarvan wij niet wisten dat hij ging komen: Ottolenghi brengt een boek uit met simpele recepten met weinig ingrediënten. Geen uren struinen door de stad of de toko om je ingrediënten te halen en gewoon aan tafel zitten bij je gasten in plaats van in de keuken staan: met Ottolenghi’s nieuwe boek SIMPEL kan iedereen een gerecht met de Ottolenghi-‘wauw-factor’ op tafel zetten.

Appels en peren

We doken de boomgaard in en verzamelden manden vol appels en peren, waar we thuis de heerlijkste taarten en toetjes mee bakten. foodies’ Emil pakte het nog fanatieker aan en plukte zijn appels in Zuid-Tirol, Italië. Door het ideale klimaat daar (koude nachten, warme dagen en veel droogte) groeien daar perfecte sappige appels, voor bijvoorbeeld fantastische apfelstrüdel.

En verder…

Is het tijd voor stap twee in onze zuurdesemexpeditie: het bakken van het brood. Lazen we in het Culinaire winterdagboek van Nigel Slater en selecteerden we voor jou zijn beste recepten. Maakten we drie gerechten met ouderwets lekkere gehaktballen. Geven we je een chocolade-overkill met de lekkerste toetjes. Verzamelden we de lekkerste internationale sandwiches (boterham met hagelslag eat your heart out!) en stellen we met trots onze nieuwe foodies friends aan je voor.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • De lekkerste Engelse pie's
  • Het nieuwe boek van Ottolenghi
  • Bakken met appels en peren
  • Bak je eigen zuurdesem deel 2