foodies mrt/2019

Azië - thuis in de toko

foodies mrt/2019

Azië - thuis in de toko

Short description

Overzicht

  • Koken met je stoommandje
  • De keuken van Hongkong
  • Miso, matcha en sriracha
  • Vietnamese loempia's
€ 6,49
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Koken met je stoommandje
  • De keuken van Hongkong
  • Miso, matcha en sriracha
  • Vietnamese loempia's

Beschrijving

Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loop het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is geliefd bij iedereen. Reden genoeg voor ons om er een heel nummer aan te wijden. We pakken het breed aan en reizen langs Korea, Japan, Taiwan, Vietnam, Indonesië, Thailand, Syrië, India en China en selecteerden de beste gerechten van iedere keuken.

Wat zit er in je mandje?

Er zijn maar weinig dingen zo magisch als het optillen van het dekseltje van je stoommandje; de heerlijk geurende wolkjes stoom die dan richting je neus kringelen! Tijd om je vork te prikken in supermalse kip, zijdezachte zalm, knapperige chinesekoolloempia’s en smeuïge bananencakejes.

3x miso, matcha en sriracha

Als je een ingrediënt lekker vindt, wil je er niet één, niet twee, maar drie keer mee koken. Met het groenetheepoeder uit Azië maakten we crêpe-cake, cakerol en cupcakes, met de hete chilisaus uit Thailand kookten we buikspek, kaas-knoflookbrood en hasselback-pompoen en met de umami-smaakmaker miso gaven we onze aardappelpuree, biefstuk en soep een extra touch.

Basisboek Indonesisch

Heel Holland kookt Indonesisch als het aan ex-HHB-deelneemster Francis Kuijk ligt. In haar boek Basisboek Indonesisch gaat ze terug naar haar roots en bundelt ze alle kennis die ze heeft over deze heerlijke keuken. De perfecte saté bereiden? Een rijsttafel maken voor je hele familie? Superzachte spekkoek bakken? Met dit boek, inclusief handige stappenfoto’s, maak je het allemaal klaar.

En verder…

Dompelden we ons onder in de wonderlijke keuken van Hongkong, trokken we onze jassen aan voor een avondje buiten wokken, gingen we in de weer met loempiavellen voor de allerlekkerste Vietnamese loempia’s met chilidipsaus, proefden we van de Syrische keuken, werden we verliefd op tofu en bedachten we weer een gevarieerd en eenvoudig weekmenu voor jouw drukke dagen.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Koken met je stoommandje
  • De keuken van Hongkong
  • Miso, matcha en sriracha
  • Vietnamese loempia's