Foodies mrt/2018

foodies mrt/2018

Overzicht

  • Brunchen in pastel
  • Paasbrood met een twist
  • Een ode aan mannenvlees
  • Bakken met rabarber
  • € 6,25
    Op voorraad

    Overzicht

  • Brunchen in pastel
  • Paasbrood met een twist
  • Een ode aan mannenvlees
  • Bakken met rabarber
  • Omschrijving

    Terwijl de vorst nog aan de grond zit, proeven wij alvast voorzichtig van het voorjaar. We toveren zonnestralen de keuken in met frisse voorjaarssmaken zoals rabarber en geven de lente een gezicht met mintgroene en zachtroze pasteltinten. We komen in paassferen met een spectaculaire paastaart met advocaat, zetten het ei op een voetstuk en bakken 3x paasbrood met een twist.

    Paasbrunch in pastel

    Bij het zien van onze brunchrecepten wil je met Pasen nog maar één ding: twee dagen lang cocoonen in eigen keuken. Zet de wekker vroeg en bak croissants from scratch en leef je uit met de advocaat-chocoladetaart van onze cover. Heb je nog botercrème over? Bak dan nog even door en maak ook meteen onze onweerstaanbare citroenmacarons. Als dat geen fijne dagen worden...

    Paasbrood bakken

    In aanloop naar Pasen bloeit onze baklust op. Dit jaar laten we het broodhaasje voor wat hij is en gaan we voor een stoer staaltje bakwerk met Edwin Klaasen van Desemenzo. Met bloem bestoven handen bakten we in een door ovens verwarmde bakkerij de mooiste paasbroden. Wat denk je van een zadenbrood met abrikoos en pistache of een brioche met cacaosambal?

    Mannenvlees

    Bokkenburgers, stierenstoofvlees en hanenhapjes – Nederland moet ‘aan de man’ om overbodige mannetjesdieren uit de zuivel- en legsector een beter leven te kunnen geven. Althans, dat vinden de drie jonge ondernemers van De Lekkere Man. Na het lezen van hun verhaal en het proeven van onze bokjesrollade zie je de noodzaak hiervan ook helemaal in.

    En verder…

    Sloegen we aan het bakken met de allereerste voorjaarsgroente – rabarber. Maakten we een no-stress menu met foolproof voor-, hoofd- en nagerechten. Publiceren we recepten uit het kookboek van (foodie) paus Franciscus en nemen we je mee op klassieke foodtour door hartje Wenen.

    Bekijk hier de preview

    Bekijk hier de preview