foodies mei/2018

Het Italië-nummer

foodies mei/2018

Het Italië-nummer

Short description

Overzicht

  • Pittig eten uit Calabrië
  • Pasta uit moeders keuken
  • Zoet bakken met likeur
  • Italiaanse hotspots
€ 6,25
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Pittig eten uit Calabrië
  • Pasta uit moeders keuken
  • Zoet bakken met likeur
  • Italiaanse hotspots

Beschrijving

Italië, land van zon, zee, azuurblauwe lucht, het goede leven en die zo tot de verbeelding sprekende Italiaanse keuken. Het was een genot om er weer een nummer van foodies aan te wijden, om jullie te trakteren uit het lekkerste uit het land van de laars. Verheug je op de pittige keuken van Calabrië, recepten uit Apulië en Toscane, zelfgemaakte stromboli, zoete desserts met een vleugje likeur en tips om lekker Italiaans te eten in eigen land.

Calabria!

Stel jezelf voor in de volgende situatie: je loopt met het geluid van tjirpende krekels over een zinderend heet zandpad richting de rotsstranden van Calabrië. Je kijkt uit over de azuurblauwe zee en geniet in het zonnetje van je auberginekroketjes, gevulde rode pepers en gefrituurde ansjovis. Je drinkt er een glaasje chianti bij en bestelt als toetje een paar bollen romig laurierdropijs. Klinkt goed toch? Met onze Calabrië-recepten creëer je deze sfeer zo vaak als je maar wilt.

Koken alla mamma

Wie kookt het lekkerst van de hele wereld? Juist, mama! Ter ere van Moederdag kookt Anne met haar moeder de recepten uit haar jeugd. Het brengt het tweetal in gedachten terug naar vroeger, naar de vakanties met het gezin in Italië. Naar de Italiaanse nonna die Anne’s moeder de recepten voor panzanella rgau en panna cotta met balsamicovijgen leerde. Nostalgie ten top!

Italiaanse hotspots

Leuk, zo’n Italië-nummer, maar de zomervakantie duurt nog even. Geen paniek, we verzamelden de allerleukste- en lekkerste Italiaanse hotspots in Nederland om je reisverlangen voorlopig mee te stillen. Van een Italiaanse delicatessenwinkel tot een locatie voor tuindiners waar je eet zoals in een Italiaanse orangerie. Genoeg om een paar maanden mee door te komen!

En verder…

Waren we op bezoek bij het restaurant Sapori e ricordi in Enschede waar eigenaresse Rosa Mazzarella en haar dochter de lekkerste gerechten uit Puglia koken. Maakten we doordeweekse gerechten zoals calzone en spinazie-ricottalasagne. Kookten we 3x met geroosterde paprika (en vertellen we hoe je dit zelf maakt) en delen we de beste tips om zelf pasta fresca te maken.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Pittig eten uit Calabrië
  • Pasta uit moeders keuken
  • Zoet bakken met likeur
  • Italiaanse hotspots