foodies juni/2017

foodies juni/2017

Overzicht

  • Flower power: koken met bloemen
  • Alle ins en outs over honing
  • Zomerzoete aardbeienpicknick
  • Kookschool: popsickles
  • € 6,25
    Op voorraad

    Overzicht

  • Flower power: koken met bloemen
  • Alle ins en outs over honing
  • Zomerzoete aardbeienpicknick
  • Kookschool: popsickles
  • Omschrijving

    De summer of love is aangebroken! Fleurige bloemen, bijtjes die ijverig honing maken en blozende aardbeien: als de natuur in volle bloei staat is het heerlijk koken. Dus maak frisse salades vol kruiden, bak zoete en hartige clafoutis, steek een bloem in je haar en pak je mand in voor een picknick in de zon.

    Flower power

    Met frisgroene kruiden en bontgekleurde bloemen geef je gerechten een zonnige boost. Zo veel kleuren, zo veel smaken, dus laat je creativiteit de vrije loop. Maak een gele goudsbloemenrisotto, vul courgettebloemen met geitenkaas en besprenkel ze met tijmhoning of maak verfrissende verveinesorbet geserveerd met gekaramelliseerde perzik: deze foodies knalt uit z’n cover van de flower power!

    Leve het zomerkoninkje

    Hier hebben we het hele jaar op gewacht… de eerste aardbeien, zomerzoet en sappig. Kies de mooiste exemplaren die je vinden kunt en ga aan de slag met de romige aardbeientaart van de cover. Een knapperige deegbodem, pastelgroene custard van pistache en blozende aardbeitjes.. dé must-bake van deze zomer! Sla extra aardbeien in voor aardbeienroomijs, aardbeienmuffins en de ultieme aardbeienmargarita.

    En verder…

    Zonder bloemetjes geen bijtjes en andersom. We bezochten de imker en leerden er alle ins en outs over honing – plus het recept voor een triple honey cake met de eerste honing van het voorjaar. Nadia kookt met verschillende soorten room. We maken een uitstapje naar Maleisië, laten zien hoe je vis in z’n geheel bereidt en wat je allemaal snel van de grill tovert, zelfs na een dagje terrassen. In de kookschool ontdek je welke ijsjes deze zomer uit je eigen vriezer komen…

    Bekijk de preview met ISSUU

    Bekijk de preview met ISSUU