foodies jul/2017

foodies jul/2017

Overzicht

  • The BBQ issue
  • Sweet & spicy Aziatisch
  • Cherry oh baby: kersentijd
  • 7x wereldbroodjes
  • € 6,25
    Op voorraad

    Overzicht

  • The BBQ issue
  • Sweet & spicy Aziatisch
  • Cherry oh baby: kersentijd
  • 7x wereldbroodjes
  • Omschrijving

    De zomer smaakte nog nooit zo goed. De geur van marinades, kruiden en smaakmakers zweeft in de lucht en verse groenten, fruit, vis en vlees komen in kleurrijke gerechten van de barbecue. Of je nu een zilte zomer viert aan de kust of de gemoederen in je achtertuin ophitst met sriracha en ander Aziatisch vuurwerk, alles wordt leuker als de zon schijnt.

    Hete kolen

    Steek de kolen maar aan, het wordt een hete zomer met sweet & spicy Asian style barbecuegerechten. Maak five-spice-eend met mango, mosselen in kokoscurry en smokey tofu met sesam. De nieuwe smaaksensatie van de grill zijn geblakerde groenten, proef het zelf met geblakerde snijbonen en radijsjes. In de kookschool passeren alle technieken voor caveman style ribeye en Texas Crutch short ribs de revue. Vlees wisselen we af met groenten die boven de hete kolen echte smaakmakers worden.

    Cherry oh baby

    Het is kersentijd en geen vogelnet of bezemsteel kan ons van de dieprode zomerbommetjes afhouden. Het liefst eet je ze meteen op, maar met iets meer geduld maak je ze soldaat in onweerstaanbare toetjes en zomerse tussendoortjes. Fris in een romige smoothie met een vleugje rode peper of warm met balsamico in Bretonse riz au lait. Als kers op de taart een pronktaart met amarenavulling en een topping van chocolade en een berg verse kersen. Toch nog kersen over? Leer hoe je ze eenvoudig inmaakt op siroop.

    En verder...

    Het weer nodigt uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan. We eten en vergapen ons aan eten in de buik van Parijs. In Zaandam bezoeken we Potverdorie, dat met jam en chutney een vuist maakt tegen de verspilling. In Friesland zien we hoe je mais, pompoen en bonen kweekt volgens het systeem van de Indianen: in de prairietuin. Wat zijn de favoriete broodjes van de wereld? Van Vietnamese bánh mì tot New Yorkse hotdog. Kook de lekkerste kokosgerechten uit Nadia's keuken en verbreed je ijspalet met een exotische tamarindesorbet.

    Bekijk de preview met ISSUU

    Bekijk de preview met ISSUU