foodies aug/2018

Quick & Easy zomerkoken

foodies aug/2018

Quick & Easy zomerkoken

Short description

Overzicht

  • Vamos a la playa!
  • Modern Indonesisch
  • Kookboek: Brindisa
  • Granaatappeloogst
€ 6,25
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Vamos a la playa!
  • Modern Indonesisch
  • Kookboek: Brindisa
  • Granaatappeloogst

Beschrijving

De zomer kan niet lang genoeg duren, maar de gerechten die we in de zomer eten mogen het liefst zo snel mogelijk op tafel staan. Wij brengen met ons augustusnummer tempo in de keuken, maar ook smaak. We koken een rondje om de wereld en maken Franse pistou, Italiaanse focaccia, Spaanse escabeche en Thaise watermeloensalade. Deze zomer is het quick & easy wat de klok slaat.

Dagje strand

Vamos a la playa! Niks verhuizen van handdoekje naar strandtent voor een hapje eten; met de vooraf te bereiden strandgerechten uit ons zomernummer kun je de hele dag blijven zitten waar je zit. Tenen in het zand, witte sangria in je glas en een frisse taboulehsalade op je bord. Of kies voor een snelle ratatouille die je a la minute bereidt met een handige buitenwok. Blijf zitten tot je de zon achter de zee ziet zakken en sluit de dag af met het ultieme zomertoetje: pêche melba trifle.

Modern Indonesisch

Je mag je zonnebril wel opzetten, zo fel is het paarse kleurtje aan de wand in restaurant Bumbu Kitchen in Amsterdam waar chef-kok Jaimie van Heije en horecaondernemer Casper Reinders de scepter zwaaien. Wat er op tafel komt is modern Indonesisch eten, een tikje chique maar vooral erg smaakvol. Gestoomde bun met soft-shellkrab in tempurabeslag met wakame en gefrituurde octopus met een panade van kroepoek. Redacteur Emil doet verslag van deze mooie restaurantbeleving.

Boek: Brindisa

Na een importbedrijf en meerdere winkels, restaurants en tapasbars vond Monika Linton een nieuwe manier om haar liefde voor de Spaanse keuken te verspreiden, namelijk met een boek. In Brindisa brengt ze een eerbetoon aan de Spaanse keuken en deelt ze een omvangrijke verzameling recepten voor bijvoorbeeld salpicón en escabeche, die wij dan weer publiceren in deze foodies.

En verder…

Genieten we optimaal van de zomer en kookten we ons een weg door de Mediterrane keuken en maakten we toetjes met zoet zomerfruit. Belden we de thuisbezorgd-bezorger af en bereidden we onze favoriete afhaalgerechten in eigen keuken. Pakten we uit met een indrukwekkende ijstaart met maltesercrunch en reisden we af naar Griekenland voor de lekkerste… granaatappel! We proefden de roodroze vruchten vers en maakten er heerlijke crème van voor bij yoghurt- of vanille-ijs.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Vamos a la playa!
  • Modern Indonesisch
  • Kookboek: Brindisa
  • Granaatappeloogst

Bekijk de preview met ISSUU

Bekijk de preview met ISSUU