foodies apr/2019

Project Pasen

foodies apr/2019

Project Pasen

Short description

Overzicht

  • Stap voor stap croissants
  • Zoet gesprek met Ottolenghi
  • Sunday roast: lam, kip en varken
  • Weekendproject: fougasse
€ 6,49
Op voorraad

Short description

Overzicht

  • Stap voor stap croissants
  • Zoet gesprek met Ottolenghi
  • Sunday roast: lam, kip en varken
  • Weekendproject: fougasse

Beschrijving

Nu je te oud bent om eieren te zoeken en met een broodhaantje te lopen, moet je een andere invulling geven aan je paasdagen. Wij weten het wel; duik de keuken in om zelf croissants te maken en grote braadstukken in je oven te garen. Nodig de hele familie uit voor een uitgebreide brunch en ga je – nu die zak paaseitjes toch al leeg is – te buiten aan Ottolenghi’s favoriete zoetigheden.

foodies nieuwe stijl

Nog een reden nodig om je tafel vol lekkers te zetten? Vier met ons onze nieuwe stijl! Als een ei zo blij zijn we met onze nieuwe look. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt! Geef je mening via www.foodiesmagazine.nl/foodiespanel! Live meepraten? Meld je aan voor onze lezersavond.

stap voor stap croissants

Vergeet die semi-kant-en-klare-croissants uit blik; op paas-zondagochtend rol jij croissants van je eigen gemaakte deeg. Kok en patissier Roel Wagenaar laat stap voor stap zie hoe je dat doet. Oh, en zijn croissants hebben nog wat extra’s; hij voegt een kleurlaagje met frambozensmaak toe!

Zoet gesprek met Ottolenghi

Een kopje earl grey thee met koude melk, dat is wat Ottolenghi dronk toen hij met ons sprak. Wij voelden hem aan de tand over bakken (wat zijn zijn bakgeheimen?) en zijn zoete guilty pleasures (“wij eten iedere dag chocolade,”). In foodies deelt hij zijn favoriete zoete recepten.

Sunday roast

Weinig tradities passen zo goed bij Pasen als de Engelse Sunday roast; uitgebreid tafelen met grote schalen geroosterd vlees op tafel. Voor deze topstukken uit de oven moet je wel een paar uurtjes vrij maken, maar dan heb je wel een heerlijk diner én de volgende dag een toplunch met restjes. Ga jij voor lam met knoflookaardappelen, kip met venkel of varkensrollade? Of lekker allemaal?

En verder…

Maakten we een brunchthema met zoete en hartige gerechten, schuiven we aan bij onze foodies friends voor scones, pannenkoeken en tulband, bezochten we de Walnoothoeve(n) voor hét geheim voor de allerlekkerste homemade advocaat, doken we in de moderne Duitse keuken, maakten we fougasse als weekendproject en kookten we drie keer met yoghurt, kaas en gerookte zalm.

Details

Details

Meer informatie
Type Product Magazine
Merken foodies
In het kort
  • Stap voor stap croissants
  • Zoet gesprek met Ottolenghi
  • Sunday roast: lam, kip en varken
  • Weekendproject: fougasse