De grootste schurken aller tijden

De grootste schurken aller tijden

Overzicht

  • Hitler als militair leider
  • Stalin: de grootste Sovjet-tiran
  • De waarheid over de Mongolen
  • Mao's catastrofale plan voor China
€ 9,95
Op voorraad

Overzicht

  • Hitler als militair leider
  • Stalin: de grootste Sovjet-tiran
  • De waarheid over de Mongolen
  • Mao's catastrofale plan voor China

Omschrijving

Deze speciale uitgave De grootste schurken aller tijden van Alles over Geschiedenis gaat over de mensen achter de zwartste bladzijden in de geschiedenis. Hier lees je over figuren zoals corrupte Romeinse keizers die hun eigen hoofdstad afbrandden en fascistische tirannen die de hele wereld wilden veroveren om hun verwrongen toekomstvisie door te drukken. Helden zul je in dit boek niet vinden, maar wel een verzameling spannende verhalen over de levens van tirannen, veroveraars en grote criminelen. Bovendien geven we je een inkijk in hun snode plannen. Volg Vikingen en Mongolen op hun brute veroveringstochten, leer meer over beruchte roofovervallen, piraten en verraders of doorgrond wat Mao, Stalin en Hitler tot zulke vreselijke daden dreef.

Tirannen

Hitler, Stalin, Mao en Kim Jong-il: als je aan de term schurk denkt, denk je al snel aan deze dictators en tirannen. Zij waren stuk voor stuk bereid om miljoenen mensenlevens op te offeren om de wereld hun toekomstvisie op te dringen. Lees over Mao, die China wilde moderniseren maar in plaats daarvan een gruwelijke hongersnood veroorzaakt of Hitler, die Duitsland van 'Lebensraum' wilde voorzien en daarvoor miljoenen liet afslachten.  

Veroveraars

Soms is het niet maar één schurk die de geschiedenis bepaald, maar een heel volk. De Mongolen en de Vikingen worden tegenwoordig vaak weergegeven in het licht van hun positieve kanten: handelaars, ontdekkers en relatief open over andere godsdiensten. Maar beide volkeren hadden één ding gemeen: de angst die zij de rest van de wereld inboezemden. Als je hele steden wegvaagt om een persoonlijke belediging, mag je best als schurk tellen.

Criminelen

Piraten, drugsdealers en corrupte keizers: ze zetten allemaal principes overboord voor persoonlijk gewin. In deze rubriek lees je over de meest gewetenloze zeerovers die de zeeën geteisterd hebben, maar ook over de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Bovendien bespreken we tien beruchte verraders. Wat dreef deze mensen ertoe om hun loyaliteit achter te laten en waarom gingen ze de geschiedenis in als schurken?

Snode plannen

Een schurk is niks zonder snode plannen. Hier bespreken we een paar van de opmerkelijkste plannen die historische schurken bedachten. Zo kun je meer leren over het ruimtevaartprogramma van Hitler en de strijd van de Italiaanse dictator Mussolini tegen de maffia. Maar je kunt ook de spectaculairste inbraken herbeleven en je verbazen over hardvochtige heksenjagers uit de vroegmoderne tijd. Waarom begingen zij hun gruweldaden tegen onschuldige vrouwen?