Webdesigner 98

Webdesigner 98

Overzicht

 • Bouw alles voor mobiel
 • HTML5 Audio
 • Data-visualisatie
 • jQuery vs JavaScript
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • Bouw alles voor mobiel
 • HTML5 Audio
 • Data-visualisatie
 • jQuery vs JavaScript
 • Omschrijving

  Hoeveel tijd besteed je achter het scherm van je pc? En hoe lang tuur je naar het kleine scherm van je mobiele telefoon? Omdat we het grootste deel van onze online tijd op een mobiel apparaat doorbrengen, is het heel belangrijk dat we veel aandacht spenderen aan het ontwerpen van mobiele sites. In Webdesigner 98 geven we je tips, trucs en technieken voor het verbeteren van mobiele sites. We behandelen zaken zoals navigatie, lay-out, leesbaarheid, gebruikerservaring, kleurcoördinatie en optimalisatie, want als je een mobiele site op de juiste punten aanpakt, verbeter je de gebruikerservaring en wordt die een succes.

  HTML5 Audio

  We waren jarenlang afhankelijk van plug-ins zoals Flash om audio op het toen nog vrij stille web te krijgen. Maar dankzij de HTML5-tag <audio> heb je geen plug-ins meer nodig omdat je audiocontent voortaan kunt embedden. We vertellen de achtergrond van audio op het web uit uit en in workshops doen we o.a. voor hoe je geluid tussen twee tracks fadet, hoe je de bas boost en hoe je een spraak-naar-tekst-app maakt met de Web Speech API.

  Data in drie dimensies visualiseren

  De wereld draait om data. Deze kun je weergeven in saaie tabellen of in fraaie, informatieve en driedimensionale presentaties! In onze workshop leer je hoe je externe data over aardbevingen met Three.js vanuit JSON op een driedimensionale aardbol kunt projecteren. Met de kennis die je hierbij opdoet, kun je andere data visualiseren.

  In HTML programmeren als een pro

  Hoe we het ook wenden of keren, HTML is en blijf de basis van het web. Omdat de standaard evolueert – zeker als het gebruik van webcomponenten toeneemt – kan je steeds meer doen met pure HTML. Maar ingewikkelde of incomplete HTML kan leiden tot een DOM waarmee het moeilijk werken is. Daarom leggen we de best practices van programmeren in HTML uit, om te voorkomen dat je code een onbeheersbare spaghettibrei wordt.

  Protract

  In zijn column breekt Romke van der Meulen een lans voor het gebruik van testtools zoals Protractor, die je code in een fractie van de tijd testen die het zou duren wanneer je de code handmatig zou testen.

  En verder …

  … bezoeken we webbureau Thinkingbox waar ze aan de digitale ruimtes van morgen werken, bespreken we leuke gadgets, spelen we virtueel tafeltennis via het internet, laten we zien hoe je met de Media Session API een podcast met muziek, informatie en feedback aan je website toevoegt en staan er nog veel meer interessante workshops in Webdesigner 98.

  Bekijk hier de preview

  Bekijk hier de preview