Webdesigner 96

Webdesigner 96

Overzicht

 • WordPress
 • Flexbox en CSS Grid
 • Werken met Sass
 • Adobe CC
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • WordPress
 • Flexbox en CSS Grid
 • Werken met Sass
 • Adobe CC
 • Omschrijving

  WordPress is een mooi CMS waar je snel mee uit de voeten kan. Maar als je eenmaal je theme hebt gekozen en content hebt toegevoegd, bestaat de kans dat je je blog of site nog verder wilt aanpassen en optimaliseren. De vraag is hoe je dat dan het beste aanpakt.

  WordPress

  In Webdesigner 96 hebben we het werk voor je gedaan en bieden we 20 supertips om WordPress te customizen. We tonen we hoe je je eigen paginalay-outs, menu’s en post-types maakt. De experts van Level Level vertellen hoe een modulaire aanpak tot betere resultaten voor klanten leidt en de optimaliseringsgoeroes van Yoast laten zien hoe je succes boekt met je site dankzij WordPress SEO.

  Werken met Flexbox en CSS Grid

  In 2005 werd CSS3 geïntroduceerd. Hierbij is er geen sprake meer van één standaard voor CSS, maar van modules voor onder andere kleurbeheer, maateenheden en lettertypen. Omdat elke module zich in zijn eigen tempo ontwikkelt, hoef je niet zoals vroeger te wachten tot de rest klaar is. De lay-outmodules zijn specifiek ontworpen voor de huidige toestand van het web, met het oog op de toekomst. Dit zijn de Flexibele Box Layout (Flexbox) en de Grid Layout Module (CSS Grid). Met deze nieuwe tools maak je ingewikkelde lay-outs die geschikt zijn voor elk schermformaat.

  Organiseer en beheer je CSS met Sass

  Naarmate je webpagina’s en webapplicaties ingewikkelder worden, worden stylesheets ook steeds groter en moeilijker te beheren. Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Met een tool zoals Sass (Syntactically Awesome Style Sheets) kun je CSS onderhouden en beheren. We leggen de basissyntaxis van Sass uit en introduceren tools die je kunt gebruiken en laten zien hoe je een eenvoudig responsive navigatiemenu maakt met zoveel mogelijk Sass-functies.

  Ontwerpen met Adobe CC

  De Adobe CC-suite bestaat uit een groot assortiment programma’s en tools die je toegang geven tot de nieuwste versies van het Adobe-platform. Daarmee kun je je ontwerpcarrière naar een hoger niveau tillen. We bespreken de tools en werkprocessen van Adobe CC waarmee je de crossplatformfunctionaliteit van de Adobe CC-suite benut. We geven ook handige tips voor het verbeteren van je workflow als ontwerper.

  En verder …

  … gaan we op bezoek bij webbureaus After the flood en AQuest, bespreken we leukste nieuwe gadgets, laten we zien hoe je met multiple.js een afbeelding over meerdere panelen op de achtergrond verdeelt, tonen we hoe je een interactief en geanimeerd menu met een versleepbare navigatieknop maakt en kom je te weten hoe je met de intelligente functies van tracking.js automatische gezichtsherkenning aan je fotobibliotheek toevoegt.

  Bekijk hier de preview

  Bekijk hier de preview