Webdesigner 94

Webdesigner 94

Overzicht

 • Joomla
 • Succesvolle contentstrategie
 • Snelle & responsive CSS layouts
 • 25 essentiële API’s
 • € 8,99
  Op voorraad

  Overzicht

 • Joomla
 • Succesvolle contentstrategie
 • Snelle & responsive CSS layouts
 • 25 essentiële API’s
 • Omschrijving

  Joomla is ‘s werelds één na populairste cms ter wereld, na WordPress. Joomla kost geen cent en is het volledig opensource. Het is een uitgebreid pakket met veel functies en mogelijkheden, het is eenvoudig te installeren en te bedienen. Ook is het opzetten van een blog, productpresentatie, de website van een club of alles tegelijk geen probleem voor dit cms.

  Joomla

  In Webdesigner 94 vertellen we over de achtergrond van Joomla en bespreken de eerste stappen om ermee aan de slag te gaan. Bovendien belichten we Custom Fields, een nieuwe functie waarmee je eenvoudig extra attributen toevoegt aan artikelen, contactpersonen en gebruikers. Als WordPress-gebruiker zal het even wennen zijn, maar Joomla is een geweldig alternatief en zeker de moeite waard.

  Maak een eersteklas contentstrategie

  Een goede contentstrategie helpt je een te bereiken. Het legt beperkingen aan je op, zodat je gedwongen wordt oplossingen te vinden. Het draait om het selecteren en ontwerpen van je content op basis van de daadwerkelijke behoeften van je publiek. Als je je daarop focust, is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke en betekenisvolle inhoud te maken die je bezoekers aanspreekt.

  25 essentiële API’s

  Een API – kort voor ‘application programming interface’– is een communicatie-gateway van een bedrijf waarmee programma’s van andere bedrijven toegang krijgen tot de diensten van het bedrijf. Met API's embed je eenvoudig veel interessante functies in je applicatie zonder dat je ze zelf hoeft te ontwikkelen en ontwikkelaars die een interessante dienst hebben kunnen deze aanbieden in de vorm van een API. In onze gids bespreken we 25 API’s die je niet mag missen.

  Snel ladende responsive CSS-sites

  Als het op CSS-frameworks aankomt, hebben webontwikkelaars keuze te over. Daarom moet je als framework wel iets bijzonders bieden om op te vallen. Zo krijgt Tachyons de laatste tijd steeds meer aandacht. Zoals je van een modern CSS-framework mag verwachten, stelt het mobiele platforms voorop, is het lichtgewicht, heeft het een gridsysteem en is het modulair. In onze workshop tonen we hoe je met maar enkele klassen een complexe lay-out kunt maken.

  En verder ...

  ...gaan we op bezoek bij webbureaus EPIC en Bluecadet, bespreken we leukste nieuwe gadgets, laten we zien hoe je de achtergrondkleur van een pagina dynamisch aan een afbeelding aanpast met adaptive-backgrounds.js, tonen we hoe je pushberichten met Push.js aan webapps toevoegt, laten we in enkele makkelijke stappen zien hoe je verschuivende informatiepanelen en een geanimeerde interactieve cursor maakt, stellen we een mooie dia- en videoshow samen met de Instagram-API, JavaScript en CSS, en laten we zien hoe je met web components een herbruikbare tabbladenmodule maakt.

  Bekijk de preview met ISSUU

  Bekijk de preview met ISSUU