Webdesign voor Beginners 2017

Webdesign voor Beginners 2017

Overzicht

 • Maak kennis met HTML en CSS
 • Bouw je eigen site
 • Ontdek WordPress
 • Optimaliseer je site voor zoekmachines
 • € 12,95
  Op voorraad

  Overzicht

 • Maak kennis met HTML en CSS
 • Bouw je eigen site
 • Ontdek WordPress
 • Optimaliseer je site voor zoekmachines
 • Omschrijving

  Met deze speciale uitgave Webdesign voor Beginners 2017 bouw je in een handomdraai je eerste site. Het internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Over alle mogelijke onderwerpen is wel een site te vinden. Zo niet, dan maak je er zelf eentje! Als je wilt weten hoe je dat doet, dan ben je met de speciale uitgave Webdesign voor beginners aan het goede adres.

  In 172 pagina's leer je de basisbeginselen van HTML en CSS, de bouwstenen van elke website. Stap voor stap maak je kennis met deze belangrijke talen. Daarnaast ontdek je het populaire WordPress, waarmee je binnen enkele minuten al een site opzet.

  Natuurlijk leer je ook over goed design, hoe je Photoshop gebruikt om mooie afbeeldingen te maken, kom je te weten hoe je de gebruikerservaring verbetert met geavanceerdere technieken en hoe je je site geschikt maakt voor mobiele apparaten. En we laten zien hoe je zorgt dat je site in Google gevonden wordt. Met Webdesign voor beginners staat je eerste site zo online!

  HTML en CSS

  In deze speciale uitgave leer je hoe je een webpagina met HTML opbouwt en deze vervolgens opmaakt met CSS. Deze twee talen gaan hand in hand en zijn de belangrijkste bouwstenen van het wereldwijde web. Natuurlijk kun je zelf ook meteen aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Met onze praktische workshops leer je onder andere hoe je koppen en bodytekst opmaakt, je naar andere pagina's kunt linken, een navigatiebalk maakt en afbeeldingen gebruikt. We maken headers, zijbalken en footers en leggen uit hoe je de juiste hoster vindt.

  WordPress

  WordPress is een degelijk, volledig en uitbreidbaar platform, maar toch is het erg eenvoudig om er snel mee aan de slag te gaan. Beginners hebben snel door hoe ze een blog beheren, nieuwe berichten moeten plaatsen en plug-ins toevoegen. Daarna laten we je zien hoe je het uiterlijk van de blog eenvoudig aanpast en verfraait, precies zoals jij dat wilt. WordPress is niet voor niets het populairste platform ter wereld en de drijvende kracht achter vele blogs, communitysites, webshops en fansites.

  Optimaliseren voor zoekmachines

  Je site kan er nog zo mooi uitzien en perfect werken, maar hij heeft nauwelijks bestaansrecht als niemand weet dat die bestaat. Wanneer je weet hoe SEO (Search Engine Optimisation, oftewel zoekmachineoptimalisatie) werkt en dat goed toepast, trek je meer bezoekers naar je site. We laten zien hoe je het meeste uit Google Analyics haalt en hoe je de website sneller maakt voor een betere gebruikerservaring.

  Photoshop & graphics

  Bij Photoshop denk je vooral aan het retoucheren van fotomodellen of het verfraaien van landschapsfoto’s. Toch wordt dit programma ook veel gebruikt in webdesign. Je kunt uiteraard een website online zetten die populair wordt zonder ooit Photoshop te gebruiken, maar fraaie grafische elementen die met Photoshop gemaakt zijn, geven elke website net dat beetje extra.

  Bekijk hier de preview

  Bekijk hier de preview