Classic Cars 12

Classic Cars 12

Overzicht

 • Vergelijking: betaalbare roadsters
 • Rij-impressie: Mercedes 300 SL
 • Koopadvies: Alfasud
 • Vergelijking: Volkswagen Bus en Ford Transit
 • € 4,95
  Op voorraad

  Overzicht

 • Vergelijking: betaalbare roadsters
 • Rij-impressie: Mercedes 300 SL
 • Koopadvies: Alfasud
 • Vergelijking: Volkswagen Bus en Ford Transit
 • Omschrijving

  Een van de beroemdste naoorlogse auto's werd in 1959 op de markt gebracht: de Morris Mini Minor alias Austin Se7en, ofwel de Mini. Het duurde even voordat hij aansloeg, maar vanaf 1961 verkocht de British Motor Corporation (BMC) er honderdduizenden per jaar.

  Koopadvies: Alfasud

  Gebouwd in het zuiden van Italië, een mooi design van Giugiaro en voortreffelijke rijeigenschappen. Het lijkt het recept te zijn voor de ideale klassieker. Maar de Alfa Romeo Alfasud heeft één groot probleem: roest!

  Vergelijking: grote terreinauto's

  Dit viertal behoeft geen nadere introductie. De Range Rover, de Jeep Grand Cherokee, de Toyota Land Cruiser en de Mercedes G-klasse zijn de afgelopen eeuw zo verankerd in de automobiele maatschappij dat ze spreekwoordelijk in de adelstand zijn verheven.

  Rij-impressie: Mercedes 300 SL

  Max Hoffman. Onthoud die naam. De Amerikaanse Mercedesimporteur porde de bazen van Mercedes begin jaren vijftig op om een sportwagen op de markt te brengen. Het resultaat werd 's werelds eerste supercar: de Mercedes 300 SL. Tegenwoordig is het een van de meest begeerlijke klassiekers.

  Reportage: Deze auto's worden 40 jaar

  Auto's die in 1976 nieuw op de markt verschenen, worden dit jaar tot de klassiekers gerekend. Dat betekent vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting, ongeacht of de 40 jaar oude auto op benzine, diesel of LPG rijdt. We zetten de leukste nieuwe modellen uit 1976 op een rij.

  Vergelijking: betaalbare roadsters

  Een klassieke roadster bewaar je niet voor jezelf. Je gaat er samen met je lieftallige partner mee op verkenning, naar de mooiste plekjes van het land. De Peugeot 204 Cabriolet, de Austin-Healey Sprite en de Fiat 850 Spider verleiden je elk op hun eigen wijze.

  Rij-impressie: Chrysler Prowler

  Van pessimisme kon Chrysler in de eerste helft van de jaren negentig moeilijk worden beticht. Met allerlei spannende concept cars liet het Amerikaanse concern vervlogen tijden herleven. Zo werden ook de hoogtijdagen van de hotrod nieuw leven ingeblazen, door de Plymouth Prowler.

  Vergelijking: personenbusjes

  De Volkswagen Bus hebben we te danken aan Ben Pon, die na een bezoek aan de VW-fabriek het idee kreeg om een compacte bestelwagen te schetsen. In Wolfsburg zagen ze er wel brood in en zo werd de Bus in 1950 in productie genomen. Drie jaar later, in 1953, volgde Ford met de Transit. Welk merk had het beste concept in huis?