CHIP FOTO magazine 9

CHIP FOTO magazine 9

Overzicht

 • Krachtige kleuren: zorg voor de perfecte kleur in je foto's
 • Portretfotografie: de juiste poses en technieken
 • Camera's getest: Sony Alpha 7S II, Canon G9 X, Sony RX1R II
 • Test: de tien beste monitoren voor fotografen
 • € 5,95
  Op voorraad
  Slechts 8 over

  Overzicht

 • Krachtige kleuren: zorg voor de perfecte kleur in je foto's
 • Portretfotografie: de juiste poses en technieken
 • Camera's getest: Sony Alpha 7S II, Canon G9 X, Sony RX1R II
 • Test: de tien beste monitoren voor fotografen
 • Omschrijving

  Uiteenlopende onderwerpen

  Deze uitgave van CHIP FOTO magazine staat vol uiteenlopende onderwerpen, van natuurfotografie en tips voor portretfotografie tot straatfotografie en van een handleiding om altijd scherpe foto's te maken tot tests van camera's en objectieven. Zo vindt iedere enthousiaste fotograaf volop nuttige informatie om verder te komen met zijn of haar fotografiehobby. Leer bij met onze heldere tips, krijg weloverwogen advies voor je volgende fotografieaankoop en laat je inspireren door al die mooie foto's in het blad.

  Krachtige kleuren

  Het is natuurlijk heel belangrijk dat de kleuren in een foto precies zo uitvallen als jij ze hebben wilt. Voor een correcte kleurweergave is het van belang dat de witbalans in de foto klopt. Wij leggen uit hoe je dat aanpakt. En voor een goede beoordeling is het weer belangrijk dat het beeldscherm van je computer de kleuren goed weergeeft. Daar zorg je voor met een goede kalibratie van het scherm. Lees hiervoor onze tips, en vergeet niet onze test met tien beste monitoren voor fotografen, want het begint natuurlijk met een goed beeldscherm.

  Portretfotografie

  Portretfotografie gaat niet alleen om de juiste instellingen, maar ook over het goed aansturen van je model. Welke poses werken het beste op de foto? En hoe pak je het aan als je van iemand een portret voor het cv of de LinkedIn-pagina moet schieten? Ook geven we tips voor babyfoto's die een leven lang mee kunnen.

  Cameratests

  In deze uitgave testen we de Sony Alpha 7S II. Met zijn geringe aantal megapixels op zijn fullframe-sensor en bruikbare hoge ISO-waarden is hij heel geschikt voor lastige lichtomstandigheden. Hoe komt hij verder uit de test? Ook testen we de Sony RX1 R II, een compactcamera met een flink prijskaartje, en de Canon Powershot G9 X.

  De straat op

  Brendan de Clercq is een ervaren portret- en fashionfotograaf die ook regelmatig de stad in gaat voor fascinerende straatfoto's. Bijvoorbeeld ter inspiratie voor een van zijn fashionshoots, maar ook gewoon omdat hij geniet van de spanning van het op straat fotograferen van mensen. Laat je inspireren door zijn tips.

  Lars Soerink

  Lars Soerink is geen doorsnee natuurfotograaf. Als hij voor zijn fotografie de natuur intrekt heeft hij vaak een uitgebreide studioset bij zich en regelmatig tref je ook mensen op zijn foto's aan – dat zijn ook heel interessante dieren, vindt hij. Maar het belangrijkst blijft ook bij hem een diepe passie voor de natuur. Geniet van zijn foto's en lees het interview.

  Scherpe foto's

  Jij wilt je foto's toch ook perfect scherp hebben? Wij geven je tips om daarvoor te zorgen – door de camera-instellingen die je kiest, maar ook door een stabiele houding als je de camera vasthoudt en een foto maakt. Is de scherpte toch niet helemaal je van het? Lees dan onze tips voor het verscherpen in de nabewerking.

  En nog veel meer

  Maak een dynamisch zoomeffect in Photoshop Elements, lees onze test van groothoeklenzen voor APS-C-camera's van Canon, Nikon en Sony, lees onze tips voor bijzondere foto's van sneeuw en ijs, maak kennis met het werk van modelfotografe Fleur Panhuijzen en ontdek de fotogenieke kant van Zuid-Noorwegen.