CHIP FOTO magazine 16

CHIP FOTO magazine 16

Overzicht

  • Fotograferen in de winter: naar buiten voor de mooiste foto’s
  • Zwart-witfotografie: tips voor krachtige beelden zonder kleur
  • Basiskennis: optimaal belichten en de juiste kleurweergave
  • Getest: Nikon D3400, Panasonic G80, betaalbare flitsers
€ 5,95
Op voorraad

Overzicht

  • Fotograferen in de winter: naar buiten voor de mooiste foto’s
  • Zwart-witfotografie: tips voor krachtige beelden zonder kleur
  • Basiskennis: optimaal belichten en de juiste kleurweergave
  • Getest: Nikon D3400, Panasonic G80, betaalbare flitsers

Omschrijving

In deze uitgave van CHIP FOTO magazine ontdek je dat de winter geen reden is om binnen te blijven met je camera: we laten je zien dat je in het koude seizoen beslist naar buiten moet voor foto’s boordevol sfeer. Uitgave 16 staat weer vol tips om van te leren, foto’s om je door te laten inspireren en tests ter oriëntatie bij je volgende aankoop. Zo geef je je fotografiehobby telkens weer een nieuwe dimensie.

Fotograferen in de winter

Verstilde landschappen, een kleurrijke zonsopkomst, mysterieuze mist – het winterseizoen zit vol moois. Ontdek die dankbare onderwerpen, leer waar je op moet letten en ga goed voorbereid de kou in. Alles over fotograferen in de winter lees je in ons uitgebreide artikel.

Beter zwart-wit

Ontdek dat je met het weglaten van kleur juist heel veel wint. Zwart-wit kan de krachtigste beelden opleveren. In een uitvoerig artikel over zwart-witfotografie leer je wat geschikte onderwerpen zijn, hoe je je camera instelt, welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en hoe je een foto op de computer goed omzet.

Belichting onder controle

Hoe werkt de lichtmeter van je camera? Waarom klopt de belichting soms niet? Welke soorten lichtmeting zijn er? Hoe pas je de belichting handmatig aan? Alle basiskennis over de belichting op een rij.

Red je gewiste bestanden

Het is de nachtmerrie van iedere fotograaf: per ongeluk zijn al je bestanden op de geheugenkaart gewist. Maar wees gerust: heel vaak kun je ze toch nog terughalen. Hier is ons stappenplan.

Nikon D3400

Bijna twee jaar zit er tussen de voorganger en de nieuwe D3400. Dat is redelijk lang bij een instapmodel. Was het nieuwe model het wachten waard? We hebben de D3400 grondig aan de tand gevoeld in ons testlaboratorium.

Panasonic G80

De Panasonic Lumix DMC-G80 stormt binnen in onze toplijst van beste camera’s en verovert een toppositie. Wat maakt deze camera zo goed?

Betaalbare flitsers

Steeds meer merken brengen serieuze en betaalbare systeemflitsers op de markt. Voor hobbyfotografen is dat een interessante ontwikkeling. We hebben 7 modellen onder de 350 euro voor je getest.

Portretten met een softbox

Topfotograaf en auteur Scott Kelby legt uit hoe je een geslaagd portret maakt met behulp van een softbox.

Zoomobjectieven voor systeemcamera’s

Het aanbod aan zoomobjectieven voor systeemcamera’s met APS-C- of Four-Thirds-sensoren is inmiddels behoorlijk groot. Wat zijn de beste zoomobjectieven voor de Fujifilm X-, MFT- en Sony E-vatting?

Beeldbewerking

Leer in onze stappenworkshop hoe je in Photoshop een portret meer power geeft door rook en nevel toe te voegen. En leer alles over het corrigeren van de belichting in Lightroom.

Fotograferen in Mana Pools

Het natuurpark Mana Pools in Zimbabwe is een geweldige plek voor fotografen. Natuurfotografe Loulou Beavers laat zien waarom.

Bethany de Forest

Bij het kijken naar de pinholefoto’s van Bethany de Forest val je van de ene verwondering in de andere. Een interview.

En verder

Maak ook kennis met de bijzondere dierenportretten van Mirka Koot en bekijk de mooiste lezersfoto’s van de afgelopen tijd. Verder brengen we je in iedere uitgave op de hoogte van de belangrijkste nieuwtjes op fotografiegebied. En gebruik onze toplijsten voor je volgende aankoop: hier vind je de scores en specificaties van de beste camera’s van het moment.