CHIP FOTO magazine 13

CHIP FOTO magazine 13

Overzicht

  • Landschapsfotografie: zo leg je de sfeer perfect vast
  • Wifi: je wilt niet meer zonder
  • Scherptediepte: beheers het diafragma voor creatieve foto’s
  • Camera's getest: Canon EOS 1D-X Mark II, Panasonic GX80, Pentax K-1
€ 5,95
Niet op voorraad

Overzicht

  • Landschapsfotografie: zo leg je de sfeer perfect vast
  • Wifi: je wilt niet meer zonder
  • Scherptediepte: beheers het diafragma voor creatieve foto’s
  • Camera's getest: Canon EOS 1D-X Mark II, Panasonic GX80, Pentax K-1

Omschrijving

Fotografie is een ongelooflijk veelzijdige hobby: niet alleen zijn er alle uiteenlopende genres, je hebt ook nog de verschillende aspecten van de apparatuur, van de kwaliteit tot het gebruiksgemak. Daarnaast is het ook leuk om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden en je voor de nodige inspiratie te verdiepen in het werk van andere fotografen. CHIP FOTO magazine is een uitkomst bij al deze zaken. Ditmaal besteden we veel aandacht aan landschapsfotografie, aan de voordelen van wifi op je camera en aan de creatieve mogelijkheden van het diafragma. Verder testen we natuurlijk de nieuwste cameramodellen, zoals de hypersnelle Canon 1D-X Mark II, de verrassend goedkope Panasonic GX80 en het eerste fullframe-model van Pentax, de K-1.

Perfecte landschappen

Landschapsfotografie is meer dan alleen registratie – het gaat om het overbrengen van een sfeer of emotie. Gebruik kleuren, licht en de weersomstandigheden voor een perfecte landschapsfoto. Wat zijn sterke kleurcombinaties? Wat is de rol van wolken in je foto's? Wat voor objectieven zijn geschikt voor landschapsfotografie? Maar liefst veertien pagina's vol handige tips!

De voordelen van wifi

Van het op de foto zetten van schuwe dieren tot het maken van een selfie en het delen van je foto's – wifi biedt allerlei voordelen voor je fotografie. We laten zien hoe wifi bij de verschillende cameramerken werkt en we presenteren allerlei wifi-gerelateerde accessoires.

Creatiever met scherptediepte

Met het diafragma van een objectief beïnvloed je de belichting, maar vooral ook de scherptediepte. Daar kun je creatieve dingen mee doen. Lees alles over het diafragma en hoe je de scherpteverdeling in je foto's helemaal zelf in de hand hebt.

Beeldbewerking

Wil je graag een gelikte studiofoto van een auto, maar ontbreekt het je aan de vereiste middelen? Met beeldbewerking los je zoiets prima op: zet de auto gewoon buiten op de foto en vervang de achtergrond in Photoshop. We laten je zien hoe je dit doet. Ook laten we zien hoe je de huid in portretfoto's zachter maakt zonder de natuurlijke uitstraling te verliezen.

Canon EOS 1D-X Mark II

Zestien foto’s per seconde bij eenmalig scherpstellen, veertien foto’s bij continue autofocus. Geen enkele andere spiegelreflex is zo snel als de nieuwe Canon EOS 1D-X Mark II. Canons nieuwe vlaggenschip is ook zwaar en duur, maar dat zijn nadeeltjes die je snel vergeet als je hem in handen krijgt, zo stelden wij vast bij onze test.

Objectieven getest

In iedere uitgave testen we diverse objectieven – ofwel in een groepstest van een bepaald type objectieven, ofwel in afzonderlijke tests. Ditmaal komen drie afzonderlijke objectieven aan bod: de Panasonic G 25 mm F1.7, de Tamron 90 mm F2.8 en de Fujifilm XF 100-400 mm.

Orde in je fotocollectie

Iedere fotograaf kent dat: de verzameling foto's groeit maar en groeit maar, en als je niet uitkijkt verlies je het overzicht. Of nog veel erger: je verliest de foto's zelf, omdat je er niet op tijd aan gedacht hebt om een goede back-up te maken. Wij geven je tips voor orde in je fotoverzameling en voor een veilige opslag van je dierbare fotobestanden.

Kees van de Veen

Kees van de Veen, nieuwsfotograaf in het noorden van Nederland, won al vele malen bij de jaarlijkse Zilveren Camera-wedstrijd. We zochten hem op in Groningen en hoorden van hem hoe je zorgt voor foto's die je bijblijven.

Tips van Scott Kelby

De beroemde fotograaf en auteur Scott Kelby vertelt je hoe je met een heel bescheiden budget toch professioneel ogende modefoto's kunt maken.

De grenzen van je sensor

We laten zien hoe je met iedere camera een enorm dynamisch bereik kunt tonen. Daardoor krijg je mooie foto‘s met veel details en volle kleuren. Van de beste camera-instellingen tot het maken van een hdr.