CHIP FOTO magazine 12

CHIP FOTO magazine 12

Overzicht

  • Stoomcursus flitsen: leer de basis van het flitsen
  • Drones: koopadviezen, tests en regels
  • Camera's getest: Nikon D5, Canon EOS 80D, Canon EOS 1300D en Sony Alpha 68
€ 5,95
Niet op voorraad

Overzicht

  • Stoomcursus flitsen: leer de basis van het flitsen
  • Drones: koopadviezen, tests en regels
  • Camera's getest: Nikon D5, Canon EOS 80D, Canon EOS 1300D en Sony Alpha 68

Omschrijving

Ga je binnenkort op vakantie? Houd dan een plekje in je koffer vrij voor de nieuwe editie van CHIP FOTO magazine, naast de camera die je natuurlijk ook meeneemt. Speciaal voor op vakantie en op reis geven we je tips voor de onderwerpen die je dan graag op de foto zet, zoals mooie gebouwen in de stad, mensen op straat of een fraaie zonsondergang. Tussen het fotograferen door vind je op vakantie de rust om ook de rest van onze nieuwe CHIP FOTO magazine door te nemen, zoals onze tips voor het fotograferen met een flitser en onze test van het nieuwe vlaggenschip van Nikon, de D5.

De voordelen van 4K voor fotografie

4K is een videoresolutie van 3840 (Ultra-HD) of zelfs 4069 pixels in de breedte. Elke video bestaat in feite uit individuele foto's: per seconde worden tijdens een video-opname 25 tot 30 foto's opgeslagen. De afzonderlijke beelden uit deze opnames waren tot nu toe enkel geschikt voor de weergave op een beeldscherm. Een 4K-frame biedt echter een respectabele resolutie van acht megapixel en kan daarmee in 300 dpi tot een grootte van een A4'tje worden afgedrukt. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor fotografen. Wij vertellen je wat voor mogelijkheden dat zijn.

Stoomcursus flitsen

Waaraan zie je hoe krachtig een flitser is? Hoe bepaalt je flitser de benodigde lichthoeveelheid? Waarom heeft de ingebouwde flitser eigenlijk zo'n slechte reputatie? Wat is er mis als er een donkere schaduw over mijn foto komt te liggen? Leer alles over flitsen in onze stoomcursus.

Portretfotografie anders

Voor mooie portretfoto's hoef je niet per se een objectief met de typische portret-brandpuntsafstand te gebruiken. Met een ultragroothoeklens krijg je heel bijzondere resultaten. Kies ook eens voor een andere benadering!

Tafeltje dek je

Vandaag de dag is Francesco Tonelli een gevierd culinair fotograaf in de Verenigde Staten, maar vijftien jaar geleden had hij nog niet eens een camera. Liefde gaat door de maag: Tonelli's liefde voor de fotografie is ontstaan vanuit zijn passie voor koken en eten. Maak kennis met het portfolio van Francesco Tonelli en lees zijn interview.

Zo werk je met aanpassingslagen

Wanneer je in Photoshop kleur en contrast van een foto wilt verbeteren, kun je dat doen met de functie Niveaus via Beeld | Aanpassingen, maar zodra je dan op Opslaan geklikt hebt, is er geen weg meer terug. Aanpassingslagen bieden meer flexibiliteit: die kun je altijd veranderen en uit- en opnieuw inschakelen om zo nieuwe wijzigingen makkelijk met het origineel te kunnen vergelijken. In onze stappenworkshop leer je hoe je met aanpassingslagen werkt.

Nikon D5

Met de Nikon D5 bereikt de klasse van fullframe-spiegelreflexcamera's een nieuw niveau: 14 foto's per seconde, een enorm buffergeheugen voor lange fotoseries, Ultra-HD-video en een ISO-gevoeligheid van meer dan drie miljoen! De D5 scoort dan ook uitermate goed in onze toplijsten. In onze uitvoerige test lees je hoe goed.

Andere nieuwe camera's

We haalden ook twee spiegelreflexen van Canon naar ons testlab. Met 24 megapixel, een flinke snelheid en allerlei moderne extra's laat de EOS 80D zien dat hij tot de hogere middenklasse behoort. En het nieuwe instapmodel van Canon, de EOS 1300D, heeft nu ook wifi en nfc. Maar zijn deze modellen helemaal bij de tijd? Je leest het in onze tests. Ook lees je over de Sony Alpha 68. Na bijna twee jaar wachten blaast Sony zijn A-klasse spiegelreflexen nieuw leven in. Kan de Alpha 68 aan de verwachtingen voldoen?

Alles over drones

The sky is the limit: neem je foto- en videocamera de lucht in met behulp van een drone. Het is een enorme trend, en dat is niet vreemd, want fotograferen en filmen met drones is super! In ons uitgebreide artikel in CHIP FOTO magazine 12 geven we koopadviezen en testen we de beste modellen van DJI en Yuneec. Ook brengen we je op de hoogte van de regelgeving omtrent vliegen met drones.

Objectieven getest

Behalve camera's testen we in iedere uitgave van CHIP FOTO magazine ook objectieven. Ditmaal bespreken we drie losstaande objectieven uit verschillende categorieën. De Tamron 18-200 mm F3.5-6.3 Di II VC lieten we uitvoerig in de praktijk testen tijdens een huwelijksreis. Sigma voegde aan zijn Art-serie een ultragroothoekobjectief toe met een onovertroffen lichtsterkte: de Sigma 20 mm F1.4 DG HSM (A). En de Nikon AF-S 200-500 mm F5.6E ED VR begint waar de meeste telezooms ophouden. Met deze lens zijn geheel nieuwe beelduitsnedes mogelijk.