Alles over Geschiedenis 9

Alles over Geschiedenis 9

Overzicht

 • Nelson Mandela's revolutie
 • De 10 meest doortrapte types uit het oude Rome
 • Maarten Luther en de Reformatie
 • Hitler's astronauten
 • € 4,95
  Niet op voorraad

  Overzicht

 • Nelson Mandela's revolutie
 • De 10 meest doortrapte types uit het oude Rome
 • Maarten Luther en de Reformatie
 • Hitler's astronauten
 • Omschrijving

  De in 2013 overleden Nelson Mandela staat in het collectieve geheugen gegrift als een vredelievend mens die de Apartheid in Zuid-Afrika met succes wist te bestrijden. Hij moest daarvoor echter een hoge prijs betalen: bijna twintig jaar zat hij gevangen, veroordeeld vanwege zijn idealen. In Alles over Geschiedenis 9 lees je alles over hoe deze gewetensgevangene en bewonderde Nobelprijswinnaar gedwongen werd zijn ideaal van geweldloosheid in te ruilen voor een guerrillarevolutie.

  Maarten Luther en de Reformatie

  In 2017 wordt het in Duitsland groots gevierd dat 500 jaar daarvoor de protestantse Reformatie van start ging. Deze begon toen de monnik Maarten Luther uit protest tegen de aflatenhandel van de katholieke kerk een pamflet met 95 stellingen aan de deur van de Slotkerk van Wittenberg spijkerde. Hij kon toen nog niet vermoeden hoe groot zijn invloed op de geschiedenis zou worden. Wie was deze opstandige monnik eigenlijk? Wij zochten het voor je uit!

  Koningen en koninginnen

  Het thema van Alles over Geschiedenis 9 duikt in de geschiedenis van de koningen, keizers en tsaren. We voeren de meest krankzinnige vorsten ooit ten tonele, leggen uit hoe een middeleeuws kasteel precies in elkaar steekt, leren je hoe je als alleenheerser je leenmannen onder de duim houdt en kruipen in de schoenen van een hofdame.

  En verder ...

  De Amerikanen waren zeker niet de enigen die zich interesseerden voor de ruimtevaart. Het naziregime investeerde flink wat geld en mankracht in het ontwikkelen van de rakettechnologie. In Alles over Geschiedenis 9 lees je alles over Hitlers raketprogramma. Verder kom je alles te weten over de strijd om Constantinopel in 1453. Toen veroverden moslims deze ooit zo rijke stad, waardoor er voorgoed een einde kwam aan het Romeinse Rijk. Voor de Amerikanen is de slag om Gettysburg tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog nog altijd een mijlpaal in de geschiedenis. Alles wat je hierover moet weten lees je in deze uitgave. Daarnaast gaan we voor straf naar Australië, waar we getuige zijn van de stichting van de eerste strafkolonie, en geven we een overzicht van de tien meest verdorven Romeinen uit de geschiedenis.