Alles over Geschiedenis 11

Alles over Geschiedenis 11

Overzicht

 • Mussolini versus de Maffia
 • Leed in de loopgraven
 • Karel de Grote onderwerpt de Saksen
 • De 10 rijkste mensen ooit
 • € 4,95
  Op voorraad

  Overzicht

 • Mussolini versus de Maffia
 • Leed in de loopgraven
 • Karel de Grote onderwerpt de Saksen
 • De 10 rijkste mensen ooit
 • Omschrijving

  Voordat Rome een keizerrijk werd, was zij een republiek. Maar de macht van Rome was er niet minder om. Toch was er één ding waar de Romeinen als de dood voor waren: een slavenopstand. De gevluchte gladiator Spartacus organiseerde de grootste slavenopstand in de Romeinse geschiedenis. Deze slaaf deed de Romeinse Republiek beven! In Alles over Geschiedenis 11 lees je een uitgebreid verhaal over het leven van een gladiator en over de opstand, strijd en uiteindelijke dood van Spartacus.

  Karel de Grote onderwerpt de Saksen

  De Frankische keizer Karel de Grote is één van de bekendste figuren van de vroege Middeleeuwen. Er ging bijna geen jaar van zijn regeringsperiode voorbij waarin hij niet ergens oorlog voerde. De troepen van Karel verspreiden het Christendom met het zwaard. In ons artikel in Alles over Geschiedenis 11 lees je over zijn veldtocht om de heidense Saksen te onderwerpen. In de Saksische leider Widukind had Karel een gevaarlijke tegenstander gevonden.

  Misdaad

  Het thema van Alles over Geschiedenis 11 is misdaad en straf. Door de geschiedenis heen hebben mysterieuze seriemoordenaars, doortrapte dieven en ingenieuze bankovervallen de gemoederen bezig gehouden. We laten de opvallendste misdrijven zien in een uitvoerige tijdlijn, maar we laten ook de handhavers van de wet niet buiten beschouding. Bovendien lees je hoe je een trein overvalt in het Wilde Westen en hoe de Antwerpse diamantroof van 2003 in zijn werk ging.

  En verder ...

  Vergeet de Quote 500! Alles over Geschiedenis 11 heeft de lijst van de rijkste mensen áller tijden! Dacht je dat Rockefeller of Carnegie de rijkste mannen ooit waren? Dan staat je een verrassing te wachten. Verder beschrijven we de geschiedenis van de strijd tussen Mussolini en de Maffia. Toen Mussolini te horen kreeg dat hij zijn eigen beveiliging wel thuis kon laten omdat hij op Sicilië beschermd zou worden door de Maffia, was dat de laatste druppel. Een fascistisch regime ging niet samen met georganiseerde misdaad. Daarna kun je in een korte geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog lezen hoe militaire leiders probeerden en faalden om de snelle technologische ontwikkelingen bij te houden. De prijs van hun falen was het verlies van tienduizenden levens.