koken & genieten mrt/2017

koken & genieten mrt/2017

Overzicht

  • Ovenhits
  • Koken met citroen
  • Vegetarische gerechten
  • Kindertijd klassiekers
  • € 2,99
    Op voorraad

    Overzicht

  • Ovenhits
  • Koken met citroen
  • Vegetarische gerechten
  • Kindertijd klassiekers
  • Omschrijving

    Maart, het voorjaar komt eraan! Wacht niet langer en maak het zonnige maandmenu met zalm-kruidencrostini en kip primavera. Genoeg inspiratie voor doordeweekse dagen, van Mexicaanse enchilada’s tot schnitzelspiesjes. Krijg je visite? Met onze ovenhits maak je je gasten blij. Entrecotes in uiensaus, paella uit de oven, zalm met parmezaankorst, aardappeldeegpizza… Snel voor te bereiden en de oven doet het werk, zo kun je zelf ook van het feestje genieten.

    Kindertijd klassiekers

    Vissticks, spaghetti bolognese en pannenkoeken; soms verlangen we terug naar het lievelingseten uit onze kindertijd. In deze koken & genieten onze favorieten van vroeger waar we nu nog onze vingers bij aflikken. Van pasta bolognese uit de oven tot aardappelstoofschotel en American pancakes met bosvruchten. Allemaal even lekker!

    Vegetarische hoofdgerechten

    Groenten zijn meer dan alleen een bijgerecht. Deze maand krijgen groenten een hoofdrol in onze vega-rubriek. Veel knollen en kolen die je gemakkelijk verwerkt in de lekkerste gerechten, bijvoorbeeld preitaart met geitenkaas, een rodebietenfocaccia of bloemkoolsalade met yoghurt. Veel groenten, weinig caloriën en heel veel smaak.

    Weetje: ananas voor de spijsvertering

    We zien hem steeds vaker in de supermarkt, de ananas. De zoete tropische vrucht rijp als hij lekker ruikt en je de blaadjes makkelijk los kunt trekken. Kijk niet naar de kleur van de schil, ook een groene ananas kan rijp zijn. Ananas bevordert de spijsvertering en is daarom zeer geschikt om een maaltijd mee af te sluiten, bijvoorbeeld met wat roomijs of in een fruit salade gecombineerd met ander vers fruit.

    En verder…

    • Snel op tafel: seizoensgerechten binnen 30 minuten gemaakt
    • Favoriet van de maand: koken met citroen
    • Een lepeltje pit: mosterd als smaakmaker
    • Pronkstuk: romige kwarktaart met mandarijn
    • Toetjes: citroengelei met frambozencrumble
    • Buffet: lekkers uit de oven
    • Weg met de restjes: 1 ingrediënt – 2 dagen & 2 gerechten

    Bekijk de preview met ISSUU

    Bekijk de preview met ISSUU