foodies mei/2017

foodies mei/2017

Overzicht

  • Italiaanse kruid in de hoofdrol
  • Italiaans streetfood
  • Leer stap voor stap zelf pasta’s maken
  • Van calzone tot polentapizza: 5 x pizza
  • € 6,25
    Op voorraad

    Overzicht

  • Italiaanse kruid in de hoofdrol
  • Italiaans streetfood
  • Leer stap voor stap zelf pasta’s maken
  • Van calzone tot polentapizza: 5 x pizza
  • Omschrijving

    Van Turijn tot Rome, Umbrië en Sicilië – in het meinummer vind je lekkers uit heel Italië. En omdat je in Italië misschien nog wel het allerlekkerst eet op straat, laten we je precies zien hoe je dit streetfood gewoon in eigen keuken maakt. Dat wordt flaneren over het piazza!

    Italiaanse kruiden

    Voor de titel Nationaal kruid van Italië waren wat ons betreft veel kandidaten. Salie, over de polentapizza met blauwe kaas en paddenstoelen? Peterselie, in de romige gepofteknoflooksaus voor over de pasta? Moeilijk kiezen, maar rozemarijn gaat er met de titel vandoor. Rozemarijnbroodjes met rozijnen, vongole-rozemarijnsoep en pappardelle met walnoten-rozemarijnpesto... zeven recepten met het op-en-top Italiaanse kruid in de hoofdrol.

    Streetfood

    Ze mogen het dan op de stoep eten, de eisen die de Italianen aan hun streetfood stellen zijn er niet minder om. Van de Romeinse Mercato Generale tot aan de Mercato Vucciria in Palermo: in Italië eet je de beste gerechten gewoon op straat. Maak zelf een panino con porchetta (varkensrollade), sfogiatelle (gevulde knapperige deeghoorntjes), fritto misto di pesce (gefrituurde zeevruchten) of een broodje panelle (kikkererwtenpannenkoekjes uit Sicilië).

    En verder…

    Gezellig natafelen met het fijne aroma van koffie; opbeurend espresso-ijs, verkwikkende panna cotta en de ultieme oppepper tiramisu. Leer stap voor stap zelf verschillende pasta’s maken: orecchiette, farfalle en tagliatelle. Van calzone tot polentapizza: 5 x pizza! Nadia geeft je de recepten voor een compleet Turijns menu. Redacteur Anne verbleef een maand in Umbrië en verklapt je de beste culi-adresjes.

    Bekijk hier de preview

    Bekijk hier de preview