koken & genieten apr/2017

koken & genieten apr/2017

Overzicht

  • Frisse voorjaarsgerechten
  • Prachtige braadstukken
  • Tapas uit Mallorca
  • Feestelijke taarten
  • € 2,99
    Op voorraad

    Overzicht

  • Frisse voorjaarsgerechten
  • Prachtige braadstukken
  • Tapas uit Mallorca
  • Feestelijke taarten
  • Omschrijving

    April, volop voorjaar en de paasdagen voor de deur!

    Pak Pasen dit jaar groots aan en maak het feestelijke weekendmenu van groene kruidensoep met bladerdeegkussentje, lamsschenkel met voorjaarsgroenten en chocolade-amandeltaartjes met mascarpone toe. Natuurlijk ook weer genoeg inspiratie voor iedere dag: van gebakken vis met pikante appeldip tot gorgonzola-groentetaart. En prachtige taarten voor feestelijke gelegenheden.

    Een prachtig braadstuk

    Zet de oven maar vast aan voor deze heerlijke braadstukken. Procureur in aardappeldeeg, kalkoenbout met pesto-fetavulling, knapperig braadvlees met aardappels en rosbief met hazelnootkorst. Met aardappelsalade of macaronitaartjes als bijgerecht zit je helemaal gebakken. Dat wordt een tiptop dinertje!

    Het anti-stress dieet

    Voor je gemoedstoestand is het soms even goed om pas op de plaats te maken. Deze gezonde anti-stress recepten – met torenhoog comfort food-gehalte – helpen je daar als geen ander bij. Spaghetti met rucolapesto en geroosterde groenten, zalmfilet met aardappel en snijbonen, couscoussalade met steak en yoghurtdip en American pancakes met bessensaus. Allemaal even lekker én laag in calorieën.

    Weetje: rabarber steeds zuurder

    Vanaf april is het op zo’n beetje iedere hoek van de markt te krijgen: rabarber. Heerlijk om een compote van te maken, maar ook bijzondere smaakmaker in zoete baksels. De eerste rabarber van het jaar – die doorgaans bij aanvang van het voorjaar verkrijgbaar is – is heerlijk zoet van smaak. Naarmate het seizoen vordert, wordt de rabarber steeds duurder. Wees er dus vroeg bij om te kunnen genieten van de lekkerste exemplaren.

    En verder

    • Vier de lente: met heerlijke voorjaarsingrediënten zoals asperges, bieslook, wortels
    • Tapasbuffet: waan je op Mallorca met heerlijke hapjes
    • Eenpasgerechten: omdat makkelijk ook heerlijk kan zijn
    • 100 % vegetarisch: een braadstuk om van te smullen
    • Roerei: drie keer anders
    • De snelle keuken: over een half uur aan tafel

    Bekijk hier de preview

    Bekijk hier de preview