foodies apr/2017

foodies apr/2017

Overzicht

  • Pasen: blij met ei
  • Nieuwe asperge-inspiratie
  • Koken met verse kaas
  • Maak stap voor stap soezen
  • € 5,95
    Op voorraad

    Overzicht

  • Pasen: blij met ei
  • Nieuwe asperge-inspiratie
  • Koken met verse kaas
  • Maak stap voor stap soezen
  • Omschrijving

    Lente! De kiemen schieten uit de grond en de bloesem luidt weer een fris nieuw fruitseizoen aan. Het begint te kriebelen, ook in de keuken. Maak zonnige fietstochtjes langs de boer, bewonder de eerste asperges van het land en geniet van het voorjaar met 50 spiksplinternieuwe recepten.

    Asperges, eitjes & soezen: Pasen!

    Wij worden blij van ei. Een spiegelei op brioche, verpakt als Scotch egg of lekker zacht gekookt bij romige witte asperges; ga op zoek naar lekkere boereneitjes en je paasbrunch kan niet meer stuk. Inspiratie voor groene en witte asperges vind je volop in deze foodies, witte asperges in hazelnootroomsaus bijvoorbeeld, onovertroffen! Echt indruk maak je met een zelfgemaakte soes bij de thee. Ga voor champagnevulling of groenethee-verveineglazuur.

    De Hollandse kaasplank

    Zodra de lammetjes en de kalfjes in de wei dartelen, koken wij met verse kazen. Maak zelf ricotta of mascarpone en zet zes lentefrisse recepten op de paastafel: drie-in-de-pan van ricotta, mascarponewafeltjes of pitabrood met gegrilde meikaas. Betty Koster, Nederlands kaasexpert, laat je bovendien zien hoe je van Hollandse zachte kaasjes de allerbeste kaasplank maakt.

    En verder…

    Ga je voor pit in de pan met chilipepers; we laten je zien welke peper je voor welk gerecht gebruikt. Voorproefjes van twee nieuwe kookboeken, met Puur India en De Franse Wereldkeuken zet je exotische smaken op tafel. Kook met restjes brood, lees over in gerookte ham uit Nederland en boomgaardeitjes en serveer op de borrel mezze en hartige koekjes, zoals deze bladerdeegblini’s met zalm.

    Bekijk de preview met ISSUU

    Bekijk de preview met ISSUU